Magyarbánhegyes

2023.03.22. 09:59

A közmunkában dolgozók komoly értéket teremtenek

Máig a település legnagyobb foglalkoztatója az önkormányzat. Sódarné Varga Gyöngyi polgármester a tavaszi készülődés, a falu arculatának rendezettsége érdekében a közmunkásokkal sokat tesz azért, hogy a lakosság érezze: ez egy élhető település.

Cs. I.

Idén 65 főt foglalkoztatnak

Forrás: BMH

– A teljesség igénye nélkül csak pár jó példa azokból, amiket a közmunkaprogram keretében az elmúlt években folyamatosan végeztünk és ma is végzünk: parkot, templomteret térköveztünk, piacot, géptárolókat, filagóriákat építettünk, aszfaltoztunk, kátyúztunk, betonoztunk udvart, járdát, parkolókat, urnafalakat építettünk, famunkáinkat az itt lakók szolgálatába állítottuk, buszmegállót, padokat helyeztünk ki a község számos pontjára. Ezeknek látható nyomai vannak.

Forrás: BMH

A polgármester azt is elmondta, idén 65 főt foglalkoztatnak. Több programelemben tevékenykednek az emberek: 14 fő a helyi foglalkoztatás keretében végez faipari munkákat és a seprűkötést. 15 fő a szociális programban dolgozik, ők a parkosítást, a virágosítást, a kátyúk betömését végzik. 36 fő pedig a mezőgazdaságban, a fóliában végzi feladatait. 

Van fokhagymánk, elvetették a salátát, a karalábét. Lesz majd paradicsom, paprika is. Portáinkon, a szántóföldeken csemegekukoricát, cirkot, dohányt, árpát termesztünk

 - sorolta sokrétű munkáikat a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!