Beruházás

2022.09.07. 17:58

Októberben átadhatják a szarvasi Honvédelmi Sportközpontot

Nemrég befejeződtek az építési munkálatok, így a nyár vége óta áll a szarvasi Honvédelmi Sportközpont, amelynek környezetében jelenleg a tereprendezés tervezése van folyamatban.

V. E.

Parczen Benedek, Király András és Babák Mihály a tereprendezésről egyeztetett

Fotó: A szerző felvétele

Kedden ellátogattunk a helyszínre, ahol Babák Mihály polgármester épp’ a Szarvasi Komép Városgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, Király Andrással, illetve főkertészével, Parczen Benedekkel egyeztetett.

A városvezető elárulta, az önkormányzat minden feltételt teljesít a Honvédelmi Sportközpont megépítésével kapcsolatban. 

Az előzményekről elmondta, a beruházás teljes lebonyolítását a BMSK Zrt. végzi, illetve végezte, a város pedig azt vállalta, hogy a szükséges területet ingyenesen állami tulajdonba adja, és a telekhatárig megtervezteti és kiépíti a szükséges közműveket, illetve az útcsatlakozást.

Babák Mihálytól megtudtuk, eddig a város részéről megtörtént többek között az építkezéshez szükséges közművek, így a gáz, a víz és az elektromos áram kiépítése a területen, illetve elkészült a becsatlakozó út, valamint a szennyvízbekötés is. Hozzátette, ugyan nem tartozik a vállalásokhoz, de az önkormányzat ajánlatkérési eljárást folytatott le az Anna utca – a sportközponthoz vezető út – leaszfaltozására, amelynek kivitelezése ezen a héten le is zárult. Ennek költsége 11 499 088 forint, lényege pedig, hogy a sportközpontba látogatók minél kényelmesebben és biztonságosabban jussanak el a helyszínre, akár autóval, akár kerékpárral érkeznek.

Az önkormányzat költségeit illetően az útépítésen túl mintegy 44 millió 505 ezer forintot fordított a város erre a beruházásra, amely magában foglalja többek között a közműtervezést, a víz-, az áram-, a gáz- és szennyvíz bekötését, illetve magát a szennyvíz kiépítést, a földmérő és a műszaki ellenőr költségeit is.

A városvezető végül elmondta, ugyan még néhány simítás hátra van részükről, mint a már említett tereprendezés és növényesítés, de az átadására hamarosan készen állnak, amely információi szerint októberben várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!