Magyar Falu Program

2022.09.26. 11:18

Jó ütemben halad a járdafelújítás Kondoroson

A helyi településüzemeltető és szolgáltató kft. kivitelezésében az elmúlt hónapokban kezdődött el az a három – nyertes pályázatnak köszönhető – járdafelújítási program, melynek eredményeként közel 22 millió forint összegű támogatásból, és több mint hatmillió forint önkormányzati önerőből szakaszosan újulhat meg 1500 méter hosszan a város járdahálózata.

Ny. L.

Lépésről lépésre haladnak a felújításokkal

Forrás: Bankó Tamás

– A Magyar Falu Program kétmillió forintos anyagi támogatásának, és a több mint egymillió forint önkormányzati önerőnek köszönhetően az Endrődi úton, a Bajcsy-Zsilinszky, a Szabadság és az Andrássy utcában a legrosszabb, balesetveszélyes szakaszokon történik felújítás – hangsúlyozta Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere. – A tavaly, a Belügyminisztérium által kiírt, önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása jogcímen elnyert 15 milliós támogatás és ötmillió forint önerő igénybevételével az Endrődi és a Csabai út mellett, valamint a Kinizsi, a Dózsa György és a Klapka utcában végzünk szakaszos felújítást. Ezekben az utcákban a járdák nagy területen, összefüggően hiányosak, repedezettek, kátyúkkal borítottak, megsüllyedtek, máshol balesetveszélyesen kiemelkedtek a járdaszintből.

Ribárszki Péter kitért arra, a Magyar Falu Program idei kiírásán elnyert ötmillió forintból épülhet meg a Somogyi Béla utca páros oldalán, a Szénási út és Petőfi utca között a régi, balesetveszélyes járda helyett új járdaszakasz.

– A pályázati műszaki tartalmak összeállításánál mindenkor figyelembe vettük a járdahálózatunk legkritikusabb szakaszait, valamint az önkormányzatunkhoz beérkező lakossági igényeket is – emelte ki a polgármester. – Legnagyobb örömünkre a belterületi utak építése, felújítása mellett a járdahálózat szakaszos felújítása is sorra kerülhetett. Tudomásunk van róla, hogy még sok helyen lenne szükség felújításra, javításra. Lépésről lépésre haladunk, melyhez folyamatosan keressük a pályázatok nyújtotta lehetőségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!