Megoldás

2022.09.14. 11:28

Három utcában korlátozzák a magasságot Szeghalmon

Magasságkorlátozó táblákat helyeznek ki hamarosan a Jókai, a Vörösmarty és a Kazinczy utcákban – ismertette Macsári József polgármester, hozzátéve, hogy a munkálatokat az áramszolgáltató cég végzi majd el.

L. B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Minderre azért van szükség, mert az elmúlt időszakban akkor, amikor nagy méretű tehergépjárművek és mezőgazdasági gépek haladtak el a vezetékek alatt, a kábelek megsérültek, leszakadtak. Ezt követően méréseket végeztek a szakemberek, és megállapították, hogy a vezetékek egy részénél nem megfelelő a föld feletti magasság, ezért sérültek meg a kábelek.

Az áramszolgáltató talált is megoldást a problémára, szabványosítani fog, a kivitelezés azonban időbe telik, tervet is kell előtte készíteni. Ezért addig, amíg ezeket a munkákat nem végzik el, 4 méternél magasabb járművek nem hajthatnak majd be a Jókai, a Kazinczy és a Vörösmarty utcákba; sőt a Vörösmarty utca egy szakaszán 3,6 méteres korlátozás lesz érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!