Beruházás

2022.08.21. 12:40

Új helyre költözhet a városgazdálkodás Sarkadon

Korszerű székhelyre költözik hamarosan Sarkadon a városgazdálkodási iroda. Ugyanis a napokban fejeződik be egy 230 millió forintos, a Sarkadkeresztúri úton zajló beruházás, amelynek keretében egy irodákat és szociális helyiségeket magában foglaló, valamint egy szerelőcsarnoknak és raktáraknak otthont adó épületet alakítottak ki – ismertette dr. Mokán István polgármester.

Licska Balázs

A városüzemeltetési feladatok java részét az önkormányzati intézményként működő városgazdálkodási iroda végzi. Abban, hogy kiszámíthatóak a mindennapok, illetve, hogy eredményesen működik a város, komoly szerepet vállalnak az iroda munkatársai és az általuk irányított közfoglalkoztatottak – hangsúlyozta dr. Mokán István.

 

Sarkad polgármestere sorolta, hogy a városüzemeltetés körébe tartozik az ingatlanok kezelése, a vízelvezetők fejlesztése, az útalapok karbantartása, az utak kátyúzása, a bicikliutak rendben tartása, a közterületek gondozása és virágosítása. Az iroda emellett számos fejlesztést hajt végre, a kivitelezési munkálatokban ugyancsak szerepet vállal.

 

Hozzátette: a szerteágazó feladatok ellátásához rengeteg eszköz és épület szükséges. Ugyanakkor az iroda jelenlegi, Veress Ferenc utcai székhelye nem csak elavult, azt ki is nőtte az intézmény. Ezekre a problémákra nyújt megoldást az a beruházás, amelyre az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert 230 millió forintot.

A fejlesztés részeként tavaly óta zajlik a munka a Sarkadkeresztúri úti telepen, amely korábban egy lerakat volt. Itt épült egy 260 négyzetméteres, irodáknak, valamint szociális helyiségeknek, mint mosdóknak, öltözőknek, zuhanyzóknak otthont adó épület. Emellett, vele összeépítve kialakítottak egy szerelőcsarnoknak és raktáraknak helyet adó épületet. A szerelőcsarnokban gépeket lehet majd tárolni, de gyártócsarnokként is használható lesz, az irodákat pedig bérbe adnák. Továbbá parkolókat, kiszolgáló úthálózatot, rakodóterületet építettek a Sarkadkeresztúri úton.

Véget ér a munka

A munkálatok a napokban fejeződnek be a Sarkadkeresztúri úton, most zajlik a műszaki átadás-átvételi eljárás – ismertette dr. Mokán István polgármester. A használatbavételi engedély megszerzése után, azaz néhány hónapon belül vehetik birtokba az iparterületet. Hangsúlyozta: ezt követően a város egyik legfontosabb intézménye, a városgazdálkodási iroda egy 21. századi igényeket kielégítő iparterületre támaszkodva végezheti feladatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!