Közfoglalkoztatás

2022.08.25. 08:56

Sörpadokat is készítenek a közmunkások Okányban

Több mint száz közfoglalkoztatottnak ad munkát az önkormányzat, egyrészt a startmunka mintaprogram, másrészt a hagyományos projekt keretében – ismertette Szívós László polgármester.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A város vezetője elmondta: bár voltak, akik az elmúlt időszakban elhelyezkedtek a versenyszférában, nem küzdenek létszámhiánnyal, hiszen mindig akadnak újabb jelentkezők, akiket fel tudnak venni.

Az aktuális munkákkal kapcsolatban sorolta, hogy az asztalosműhelyben rendbe teszik az óvodai kiülőket, valamint a megrongált utcai padokat, de sörpadokat is készítenek, amelyeknek a rendezvények idején veszik majd hasznát. 

Folyamatosan megy a földeken a termény betakarítása, illetve tyúkokkal ugyancsak foglalkoznak, a tojások a tésztaüzembe kerülnek. Az épületek állagára, valamint arra szintén ügyelnek, hogy rendezettek legyenek a közterületek, seprik az utcákat, locsolják a fákat, takarítják az árkokat, összeszedik a szemetet. A dűlőutak mentén vágják a kökényt, amelyből aprítékot készítenek, és azt később eltüzelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!