Szarvas

2022.02.14. 13:24

Dankó Béla: nagy segítséget nyújt a családoknak az adó-visszatérítés

A magyar gazdaság a pandémia ellenére is olyan jól teljesített, hogy minden gyermeket nevelő család visszakaphatta, visszakaphatja a befizetett személyi jövedelemadóját – közölte szarvasi sajtótájékoztatóján Dankó Béla. Az országgyűlési képviselő kiemelte, a családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint hazánkban, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. A választókerületében több mint 10 ezer hatszázan kaptak ilyen módon összesen 4 milliárd 96 millió forintos támogatást.

P. G.

Dankó Béla országgyűlési képviselő /Fotó: Jenei Péter/

Dankó Béla hozzátette, sajnálatos módon a baloldal láthatóan nem támogatja ezt a döntést sem. – Gyurcsány Ferenc, a baloldal valódi vezetője perverz újraelosztásnak nevezte a FIDESZ-KDNP családtámogatási rendszerét. A baloldal helyi képviselői pedig a kampányanyagokban és megszólalásaikban is bizonyították, hogy hasonlóan gondolkodnak – fogalmazott. A FIDESZ-KDNP kormány a családok támogatásában hisz, és próbál minél több támogatást nyújtani a gyermekvállaláshoz. A képviselő a teljesség igénye nélkül példaként említette a családi adókedvezményt, a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK), az autó- és lakásvásárlásokhoz nyújtott támogatást. Mint mondta, a családok hasznosan tudják majd felhasználni az adóvisszatérítés összegét, az összegek a nyaralásban, a mindennapokban, de akár hiteltörlesztésben is nagy segítséget nyújthatnak. Szeretnénk sokáig ilyen támogatásokat nyújtani, ezért fontos, hogy az április 3-i választáson ne hagyjuk azokat az erőket hatalomra kerülni, amelyek nem a családok támogatásában látják Magyarország felemelkedését és jövőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!