gazdaság

2021.07.02. 08:52

Érik a sárgadinnye Tótkomlóson, gépbeszerzéseik a talajmunkákat segítik

A Start munkaprogram mezőgazdasági programelemében tizenketten dolgoznak Tótkomlóson. Az Aradi út mellett lévő területen a napokban a brigád a vöröshagymát gyommentesítette 1500 négyzetméteren.

Cs. I.

A hőség ellenére folyamatosan dolgoztak. Az önkormányzat a mezőgazdasági programba bevont 4,5 hektár területen, a Makói úton takarmánykukoricát, árpát, spárgát, hónapos retket, céklát, paradicsomot, csemegeuborkát termeszt.

– Az Aradi úton fóliák alatt cseperedik a sárgadinnye, szeptembertől pedig karalábét ültetünk – sorolta Mácsai Petra, a közfoglalkoztatási programok irányítója. Elmondta, évek óta termesztenek sárgadinnyét, hamarosan érik. A termést nagyrészt piaci alapon értékesítik, valamint szociális alapon osztják.

A hagymaföldön a kánikulában is dolgozott a brigád /A szerző felvétele/

Az elmúlt években bővítették a gépállományt. Vásároltak egy Rába kistraktort, amely megkönnyíti a fóliában végzendő talajmunkát, terményszállítást. Tervezik egy kisebb eke megvételét, valamint műtrágyaszórót, hogy még kevesebb gépi szolgáltatást kelljen igénybe vennie az önkormányzatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!