Startmunka-mintaprogram

2021.04.11. 19:07

Értékeket teremtenek a sarkadi közmunkások

A Startmunka-mintaprogram keretében március elejétől egy éven át 175-en, a hagyományos közfoglalkoztatás keretében pedig 31-en dolgozhatnak Sarkadon, tehát összesen 206-an jutnak napi nyolcórás munkalehetőséghez.

L. B.

Forrás: Archív

Dr. Mokán István polgármester kiemelte: a 280 millió forintos program nagy segítséget jelent a városüzemeltetésben, a közterületek karbantartásában, a virágosításban, és fontos, hogy a dolgozók értéket teremtenek.A mezőgazdasági projekt során 6,8 hektáron zöldségtermesztéssel foglalkoznak, a javak egy része a közétkeztetésbe kerül, egy részéből kapnak a közfoglalkoztatottak, egy részét pedig értékesítik.

Emellett 54 hektáron őszi búzát, kukoricát, napraforgót és repcét termesztenek. Felfutóban van az állattenyésztés. A szociális elemben a közterületekre, a kül- és belterületi utakra ügyelnek, a helyi sajátosságokra épülőben pedig drótot fonnak, térkövet gyártanak többek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!