városi beruházások

2020.12.11. 12:30

Újabb ipari terület készült el Berényben

Befejeződött a második városi ipari terület mintegy 100 millió forintos pályázati forrásokkal történő kialakítása a közelmúltban két helyszínen Mezőberényben, a 47-es főút és a 470-es út mellett – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István polgármester. Gyakorlatilag egyetlen munkafolyamat van még hátra, az elektromos töltőállomást előreláthatólag december 15-én telepítik, amivel teljessé válik a beruházás.

P. G.

Ez a fejlesztés, ahogy az első ipari rész is, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg.

A településvezető kérdésünkre elmondta, komoly érdeklődők keresték már meg a lehetőséggel kapcsolatban.

– Jó hírnek számít, hogy az első ipari területen az egyik vállalkozó már el is kezdte a fejlesztését – ecsetelte. – Ott egy mezőberényi szakember hoz létre karosszérialakatos- és festőműhelyt. Várhatóan ezt még további hasonló fejlesztések követik majd.

Siklósi István, Dankó Béla és Zalai Mihály helyezte el az elsőként megvalósulásra váró ipari terület alapkövét ez év májusában /Fotó: Kiss Zoltán/

Bár egészen más jellegű fejlesztésről van szó, a polgármester a helyi életminőség szempontjából szintén nagyon lényeges beruházásnak nevezte, hogy a Nefelejcs óvodában új tornaszoba épülhet. A munkálatok már el is kezdődtek, és szinte biztosnak tűnik, hogy a kivitelező tartani tudja a kitűzött, jövő augusztusi időpontot, vagyis a gyerekek a következő tanévben már birtokba is vehetik a létesítményt. Ez a fejlesztés mintegy 94 millió forintból valósulhat meg.

Szintén a családok számára fontos hír, hogy lezajlott a bölcsődei bővítés közbeszerzése. A nyertes kivitelező várhatóan jövő márciusban kezdi meg a csoportszoba építését. A 160 millió forintos beruházás eredményeként újabb 12-14 gyermek fogadására nyílik lehetőség az intézményben, ami komoly előrelépés helyi szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!