M44

2020.07.02. 12:49

Megnyitották a turbó körforgalmat Békéscsabán

Átadták a forgalomnak az M44-es gyorsforgalmi út békéscsabai végpontjának körforgalmát.

P. G.

Mint azt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, nagyon jól haladnak a munkák az M44 gyorsforgalmi út Kondoros-Békéscsaba közötti szakaszán. A 17,6 kilométeres főpályán egy-két rövidebb szakasz kivételével mindenhol elkészült a kopóréteg és mindössze befejező munkálatok vannak még hátra. Jelentős mérföldkő, hogy elkészült a szakasz végcsomópontjában épített turbó körforgalom. A csomópontot csütörtökön 11 órától használhatják a közlekedők, egyelőre az M44 gyorsforgalmi út felé eső ágának kivételével. Ezzel együtt az elmúlt évben épített ideiglenes körforgalmú csomópont megszűnik, elbontásra kerül.

Fotók: Herceg Tamás Facebook oldal

Ugyancsak elkészültek, – és már a műszaki átadás is megtörtént – a főpályát keresztező három út külön szintű átvezetéseihez épült műtárgyak. Itt a forgalomba helyezés július hónapban várható. A beruházás hazai forrásból valósul meg. A kivitelezés nettó összege 41,39 milliárd forint.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!