agrárminisztérium

2020.07.24. 15:26

Fákkal bővülnek a megyei települések

Idén júniusban indult az Agrárminisztérium Településfásítási Programja 500 millió forintos keretösszeggel, amelyben a tízezer főnél kisebb települések összesen tizenkétezer sorfát igényelhettek ingyenesen. Az érdeklődés hatalmas volt, néhány nap alatt 472 település jutott idén őszi, valamint jövő tavaszi ültetésű fához – adta hírül az elmúlt hétvégén Dankó Béla országgyűlési képviselő. A programban megyénk is sikeresen pályázott.

V. E.

A programban Békés megye is sikeresen pályázott, hiszen összesen tizenhat település kaphat új fákat. Zöldebbé válhat többek közt Battonya, Csanádapáca, Dévaványa, Doboz, Elek, Gádoros, Kardoskút, Kétsoprony, Körösnagyharsány, Kötegyán, Kunágota, Lőkösháza, Medgyesbodzás, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza és Szeghalom is.

Nagy István agrárminiszter a kormány oldalán hangsúlyozta, erős társadalmi igény van a zöldterületek bővítésének támogatására, amelyben a kormány és a szaktárca is partner. A fásítással pedig hozzájárulhatnak a települések az egészségesebb, élhetőbb környezethez és a klímaváltozás hatásainak enyhítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!