Új elnök

2020.03.18. 07:42

Kondacs Andor vezeti a kondorosi gazdakört

Kozsuch Mihályt Kondacs Andor követi a kondorosi gazdakör élén. A mezőgazdasági mérnök jelenleg is továbbképzi magát, precíziós agrárgazdálkodási szakmérnöknek tanul Hódmezővásárhelyen.

Ny. L.

– A mezőgazdaság születésem óta érdekel, ebbe nőttem bele, nem volt kérdés, hogy ilyen irányban tanulok tovább – emelte ki Andor. – A tapasztalatok további megszerzése után a családi gazdaságunkban szeretnék még inkább tevékenyen részt venni. A generációváltás, mint aktuális téma, minket is érint. Édesapám egyre inkább átruházza rám a teendőket, de a döntéseket még együtt hozzuk meg. A kondorosi gazdakörrel már fiatal koromtól kapcsolatban állok, igaz, akkor még leginkább csak az évente megrendezett vacsorákon vettem részt. Később már szakmai rendezvényeken is ott voltam, így jutottam el párszor a budapesti AgroMash Expóra vagy a hódmezővásárhelyi állattenyésztési napokra.

Andort az elnöki tisztség betöltésére Kozsuch Mihály, a gazdakör oszlopos tagja, és korára való tekintettel lemondott vezetője kérte fel, a tagság pedig mellé állt. Ugyancsak korára való tekintettel lemondott tisztségéről Korcsolyán György elnökségi tag is.

Kondacs Andor elnök /Fotó: Kiss Zoltán/

– Kapcsolatom az elődömmel régre nyúlik vissza, gyerekkorom óta ismerem őt – ecsetelte az új vezető. – Mikor felkeresett telefonon, majd később személyesen megbeszéltük a részleteket, örömmel mondtam igent a kérésére. Magasra tette a mércét, hiszen több mint negyed évszázadig vezette a gazdakört. Komoly összekovácsoló munkát végzett a helyi gazdák érdekében. Ezt igyekszem tovább vinni.

Kozsuch Mihályt megválasztották a Békés Megyei Gazdakörök Szövetségének alelnöki posztjára is, ahol szintén aktívan végezte feladatait. Munkásságát a megyei gazdatársadalom is méltatta.

– Szerencsémre nem zárkózott el korábbi tevékenységétől, és ha bármi segítségre lesz szükségem, bizalommal fordulhatok hozzá – ecsetelte Andor. – A gazdaköri tevékenységnek nem minden részlete ismert számomra még, de az elődöm támogatását élvezve igyekszem az elvárásoknak megfelelni, munkámat a legjobb tudásom szerint végezni. Ebben segítségemre lesz Óvári Csaba és Melis János elnökségi tag is. Számos ötletem van, hogyan lehetne egy kis fiatalos lendületet vinni a gazdakör életébe. Tovább kívánom gyarapítani a tagságot kortársaimmal és a környékbeli ­gazdákkal, erősebbé ­kovácsolva így a gazdaköri összefogást. Szeretném fókuszba helyezni az aktuális problémákra való megoldásokat és azok helyes alkalmazását. Mindannyian tudjuk ugyanis, hogy számos dolog nehezíti a mezőgazdaságot évről évre. Terveim között szerepel még a modern mezőgazdaság innovációinak megismertetése és létjogosultságának bebizonyítása külön­böző elméleti, valamint gyakorlati előadásokkal alátámasztva. Hiszem, hogy ezen újítások a gazdák javára válhatnak, és eredményesebbé tehetjük vele a termelést a környezeti terhelés csökkentésével. Létrehozva így egy fenntartható mezőgazdaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!