hitel

2019.04.09. 10:35

Egyre több vállalkozás él a Széchenyi Kártyával Békésben

Az egy évvel korábbihoz képest tavaly mintegy ötven százalékkal magasabb volt a Széchenyi Kártya Programban a Békés megyei vállalkozások által igényelt hitelösszeg.

Megyénkben is népszerű a Széchenyi Kártya, amelynek igénylésekor a megyei iparkamara akár teljes körű segítséget nyújt az ügyintézésben. A Széchenyi Kártya Program hat hiteltípusból áll, ezáltal a kis- és középvállalkozások mindennemű pénzügyi problémájára megoldást tud kínálni.

A tavalyi éves összesítés azt mutatja, hogy a 2017-es évhez képest mintegy 50 százalékkal magasabb volt az igényelt hitel. 2018-ban 230 kérelmet nyújtottak be, ez az előző évhez képest 9 százalékos emelkedést jelent. A bankok által kihelyezett hitel összege 2018-ban 2,7 milliárd forint volt, amely az előző évhez képest 54 százalékos növekedés.

Ez a tendencia 2019-ben is tartja magát. Az első negyedévben mintegy 70 kérelmet nyújtottak be a vállalkozók, csakúgy, mint tavaly, ám a megigényelt hitelösszeg magasabb a tavalyinál is, 789 millióról 898 millióra emelkedett.

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és a beruházási hitel is igen népszerű Békés megyében a vállalkozók körében – tudtuk meg a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!