szavazással

2020.02.09. 10:47

Sokan választják a legszebb ígéretet ajándékként Valentin napon

Ha február, akkor a többség a báli szezon mellett a szerelmesek napjára asszociál. Ilyenkor a hónap első felében minden pirosba és rózsaszínbe öltözik. A férfiak jelentős része pedig ezt a jeles időpontot választja arra, hogy megkérje párja kezét. Cikkünk végén kíváncsiak vagyunk az ön véleményére is, szavazzon!

Horváth Dóra

Forrás: Shutterstock illusztráció

„Igent mondtam!” „Eljegyeztek!” „Férjhez megyek” „Menyasszony lettem” – ilyen és ehhez hasonló bejegyzések lepik el ünnepekkor, de különösen karácsonykor és Valentin napon a közösségi oldalak hírfolyamait. Nem túlzás azt állítani, hogy a közelgő szerelmesek napja népszerű időpont a lánykérésre.

Szicsek Margit klinikai szakpszichológust kérdeztük arról, mi állhat annak hátterében, hogy jeles napokon megnő az eljegyzések száma. – Nem annyira meglepő jelenség ez, hiszen a fontos dolgainkat, ekképpen a lánykérést is szeretjük rítusokhoz kötni. Ezek a rítusok, mint például a karácsony, születésnap vagy éppen Valentin nap, emelik az adott esemény értékét – mondta a szakember.

Sokan segítséggel érkeznek, hogy megtalálják a tökéletes gyűrűt /A szerző felvétele/

Truta János ötvös mester, a Truta Ékszer tulajdonosa kérdésünkre elmondta, az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a nősülni készülő férfiak jellemzően az ünnepi időszakban keresik fel üzletüket. – Általában egyedül vagy baráttal érkeznek, ritkább esetben a kedvesük barátnőjének a segítségét kérik a megfelelő gyűrű kiválasztásához. Valentin napkor egyébként – nem eljegyzési ajándékként – kedveltek még a nyakláncok, kis színes medálok.

A Valentin nap romantikus hangulata növelheti a boldogító igen esélyét /Illusztráció: Shutterstock/

Az esküvőszervező ugyan az eljegyzés után lép be a képbe, viszont feladatköréből adódóan sokkal közelebb kerül a jegyespárhoz, mint bárki más.

Mravik Zsuzsanna esküvőszervező elmondása szerint sokat beszélget a párokkal, nagyon fontosnak tartja, hogy megismerje őket és azt is, hogy ők hogyan ismerték meg egymást. – Izgalmas kérdés, hogy mi a legkedveltebb időpontja az eljegyzésnek. A trendek és a tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a lánykérés egyik legnépszerűbb időpontja a Valentin nap lett. Talán azért, mert egyrészt ennek dátuma a férfiak számára is könnyen megjegyezhető, másrészt így nem kell túl sokat gondolkodni az ajándékon és végül, de nem utolsó sorban eleve adott a romantikus hangulat, amely sokak szerint növeli a pozitív válasz, a boldogító igen esélyét.

[eweb-voting id="2485449"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!