Podcast

2024.04.09. 10:56

Kirepül a legkisebb Dárdai fivér – az édesapa hazatér? (videó)

Ha a magyar edző marad is a német bajnokságban, nehezen elképzelhető, hogy a Herthán kívül bárhol is szerepet vállalna.

MW

A világ egyik legismertebb német futballszaklapja hisztis gyermeknek titulálta a magyar szakembert

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

A Hertha Berlinnek csodát kellene tennie a Bundesliga II hajrájában, hogy visszakerüljön az élvonalba. A német sajtóban egyre hevesebben bírálják Dárdai Pált, miközben arról lehet hallani, hogy az edzőt Magyarországra csábítják. Az itthon és Németországban egyaránt népszerű edzőnek hamarosan döntenie kell a jövőjéről. A látható légió podcast ötödik műsorában arra keresték a választ, hogy milyen lehetőségei lehetnek a magyar szakembernek.

Dárdai Pál helyzete egyre kényesebb a Herthánál. Hat fordulóval a zárás előtt a berlini csapat hetedik a tabellán, nyolc ponttal elmaradva az osztályozót jelentő harmadik helyezéstől, s egyelőre nincs híre annak, hogy a klub meg akarná hosszabbítani a magyar tréner szerződését – írta meg a Magyar Nemzet. A magyar edző sokszor az események kereszttüzébe került az utóbbi hetekben. 

Nem ragaszkodnak Dárdaihoz

A Hertha sajtótájékoztatóján a magyar tréner ismét összekülönbözött egy német újságíróval, amire ráadásul megosztó módon reagált, faképnél hagyta a megjelenteket. Utána a Hertha a Bundesliga II 28. fordulójában 3–2-re legyőzte a Paderbornt, majd vasárnap újabb kritikus véleménycikk jelent meg Dárdairól. A világ egyik legismertebb német futballszaklap, a Kicker újságírója nem kímélte a magyar edzőt, a jegyzetben hisztis gyermeknek titulálta a magyar szakembert.

DÁRDAI Pál
Dárdai Pál helyzete egyre kényesebb a Herthánál
Fotó: Friedemann Vogel / Forrás: MTI/EPA

A Hertha amerikai befektetőcsoportja, a 777 Partners már tavaly nyáron sem feltétlenül ragaszkodott a magyar edzőhöz. A Bundesliga II második legértékesebb keretével rendelkező (az első a Hamburg) berlini klubnál viszont régóta nincs kidolgozott szakmai koncepció, így némileg kifogásolhatók a magyar edzőt ért, egyoldalú negatív felhangok. Több szurkoló azt is felvetette, hogy hibázott-e a magyar edző akkor, amikor három fiát is többször csatasorba állította a berlini csapatnál.

Plusz adalék, hogy Dárdai Pál legkisebb fia, Dárdai Bence a nyártól a német első osztályú Wolfsburghoz szerződik, tehát ő is kirepül, ami újabb indok lehet arra, hogy a magyar tréner szakítson a berlini klubbal. 

Dárdai Bence lehet a mérleg nyelve 

A magyar edzőt már hírbe hozták az Újpesttel, de kérdéses, hogy Dárdai mennyire érezné szívügyének, hogy a lilák megtépázott régi dicsőségét próbálja helyreállítani a magyar bajnokságban. A tréner nevelőegyesülete, a Pécs is szóba került, bár az nagyon nagy feladat és valahol visszalépés lenne a Bundesliga első osztályában évekig tevékenykedő magyar edzőnek.

Akár a Magyar Labdarúgó-Szövetségnél is kaphatna pozíciót, kérdés, hogy az MLSZ elnöke, Csányi Sándor neheztel-e még Dárdai 2015-ös távozása miatt.

Mindent megváltoztatna, ha Dárdai Bence nem a német válogatottban kapna majd szerepet, hanem Marco Rossi szövetségi kapitány (esetleges) behívója után a nemzeti csapat színeiben lépne pályára. Ez a kérdés csak az Európa-bajnokság után dőlhet el. Ha a magyar edző marad Németországban, akkor nehezen elképzelhető, hogy a Herthán kívül más német klub is szóba jöhetne. A műsorban röviden Sallai Roland, Szoboszlai Dominik, Gazdag Dániel, valamint a Bayern Münchennél Thomas Tuchel segítőjeként dolgozó Lőw Zsolt helyzete is terítékre került. A podcastet ide kattintva hallgathatják meg.

A teljes műsor itt tekinthető meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában