Bejelentés

2024.03.21. 19:03

Lezárult az Újpest FC adásvétele

Lezárult az adásvétel, így a MOL-csoport lett az Újpest FC tulajdonosa – jelentette be az MTI híre szerint csütörtökön Ratatics Péter, a futballklub elnöke.

MW

Szivárvány a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC – Ferencvárosi TC mérkőzés előtt a Szusza Ferenc Stadionban

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Új időszámítás kezdődik, rengeteg munka vár ránk, de ez egyben azt is jelenti, hogy hosszú távra tervezünk. Tulajdonosként a célunk egy olyan Újpest felépítése, amely múltjához méltó módon képviseli a lila-fehér színeket. Most az a legfontosabb, hogy a lehető legsikeresebben zárjuk a bajnokságot, nyártól pedig gőzerővel azon fogunk dolgozni, hogy mihamarabb sikereket érjünk el, és az Újpest újra a hazai futball meghatározó szereplője legyen

– olvasható az elnöki köszöntőben az Újpest FC közösségi oldalán. Ratatics Péter a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetője, és ő képviseli a MOL-csoportot az Újpest Football Clubban.

Az olajipari vállalat február 6-án tudatta, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. megállapodást kötött a MOL Vagyonkezelő Zrt.-vel, melynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben.

A klubot 2011 őszétől a belga Roderick Duchâtelet birtokolta, aki több mint 12 éve csaknem 95 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg az egyesületet addig működtető City Budapest Zrt-től. A lila-fehérek azóta háromszor nyertek Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát és egyszer voltak bajnoki bronzérmesek. Ugyanakkor a csapat értékesítése évek óta napirenden volt, 2021 májusában már született megállapodás a klub eladásáról, 2022 júliusában viszont Duchâtelet jelezte, a vevő a határidőig nem fizette ki a vételárat, így az üzlet meghiúsult. A labdarúgó OTP Bank Ligában az Újpest FC 25 fordulót követően a kilencedik helyen áll, és 11 pont az előnye a kieső helyen álló két csapattal, a Kisvárdával és a Mezőkövesddel szemben, illetve 11 pont választja el a már dobogós Fehérvártól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában