Nagy lehetőség

2023.06.23. 17:24

A magyar válogatott labdarugó a francia élvonalba igazolt

A francia labdarúgó-bajnokság élvonalában újonc Le Havre együttesében folytatja pályafutását a magyar válogatott Nego Loic.

MW

A fehérvári Loic Nego a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Vasas FC - MOL Fehérvár FC mérkőzés végén az Illovszky Rudolf Stadionban 2023. május 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A francia klub honlapján közzétett pénteki bejelentés emlékeztetett: a 32 esztendős Nego a Nantes-ban nevelkedett és végigjárta a francia utánpótlás-válogatottakat, 2010-ben - többek között Antoine Griezmann és Alexandre Lacazette csapattársaként - tagja volt az U19-es Európa-bajnok francia csapatnak. Magyarországon Újpesten, majd 2015 óta Székesfehérváron futballozott, május végén derült ki, hogy távozik az OTP Bank Ligában tizedik helyen zárt MOL Fehérvár FC-ből.

Nego 2019 óta magyar állampolgár, a válogatott keretébe 2020-ban került be és 27-szer lépett pályára a nemzeti csapatban, két éve tagja volt a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon szerepelt együttesnek.

A Le Havre a francia másodosztály bajnokaként jutott fel a Ligue 1-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában