Showműsor

2023.11.26. 23:04

Csütörtökig még jelentkezhetnek a zenészek A Dal 2024 versenyre

Meghosszabbított határidővel, november 30-ig várja az új magyar dalokat A Dal 2024, a Duna versenyének új évada. A közmédia zenés showműsorába bármely könnyűzenei műfajú és stílusú dallal jelentkezhetnek az előadók az adal.hu oldalon keresztül.

MW

A DAL 2023 döntője

Forrás: A DAL Facebook-oldala

A műsor nyertese a berlini Hansa stúdióban készítheti el új albumát, és produkciója az év magyar slágereként megkapja Az Év Dala 2024 címet - áll a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, a 

showműsor számos újdonságot tartogat, a második, crossover fordulóban a dalok áthangszerelését neves zenei szakemberek segítik, és a győztes a világ egyik legpatinásabb zenei helyszínén, Berlinben, a Hansa Studios-ban rögzítheti új lemezét.

A nyeremények mellett a közmédia további fellépési lehetőséget kínálhat a versenyzőknek más produkcióiban és rendezvényein.

A heteken át tartó zenei műsorban 40 produkció mutatkozhat be, a legújabb magyar dalok mérettetnek meg, és a továbbjutóknak fordulónként meg kell újulniuk.

Az élő televíziós show a kevésbé ismert vagy a zenei pályán most induló előadóknak, zenekaroknak is országos bemutatkozási és kiugrási lehetőséget kínál.

A látványos előadásokról 250 négyzetméteres LED-fal, speciális világítási funkciójú robotlámpák, valamint színes füst- és szikragép gondoskodik - áll a közleményben.

Mint kiemelik, 

A Dal 2023 győztes zenekarának frontembere a Duna Család-barát című műsorában bíztatta pályatársait a jelentkezésre. 

Szabó Előd elárulta, hogy több alkalommal pályáztak, míg daluk bekerült a legjobb 40 közé, és ez legalább olyan jó érzés volt, mint megnyerni a versenyt. Amellett, hogy a műsor hírnevet hozott a Titánnak, a tagok feledhetetlen élményekkel és kapcsolatokkal gazdagodtak - írják.

A Titán együttes Éjféli járat címû dalát adja elő A Dal 2023 televíziós show-műsor első elődöntőjében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2023. április 15-én
Fotó: Kovács Attila / Forrás: MTI

Az idén 20 éves együttes jelenleg lemezbemutató adventi koncertjére készül, a december 11-i esemény sztárfellépője Mező Misi lesz.

Magyarország egyik legnagyobb zenei eseményére egy 2 és fél perc, illetve 3 és fél perc közötti terjedelmű magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2023. június 15. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadásban.

A zenészek kizárólag zenei menedzserrel és/vagy lemezkiadóval kötött szerződés megléte esetében nevezhetnek. Jelentkezni november 30., csütörtök 22 óráig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével az adal.hu-n. Az oldalon megtalálhatók a részletes információk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában