Sára Sándor emlékezete

2023.06.18. 15:00

Meghirdették a 22. Lakiteleki Filmszemlét

Magyar értékek és hungarikumok a Kárpát-medencében témakörben hirdették meg a 22. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre szeptember 30-ig várják a nevezéseket – közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

MW

Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke, a Népfőiskolai Alapítvány kuratóriumi elnöke beszédet mond a XXI. Lakiteleki Filmszemle díjátadó rendezvényén Lakitelken, a Hungarikum Ligetben 2022. november 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Bús Csaba

A Sára Sándor operatőr, filmrendező emlékére meghirdetett filmszemlét a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány, a Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft., a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Levéltár Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a Dunaversitas Egyesület november 15. és 17. között rendezi meg – mondta Lezsák Sándor.

A versenyre falvak, városok, iskolák televíziói, filmkészítő közösségek és magánszemélyek jelentkezését várják az ország határain túlról is. Nevezni lehet minden olyan, 2015 után egyénileg vagy csoportosan készített magyar nyelvű alkotással, amely a korábbi lakiteleki filmszemléken még nem szerepelt.

Minden filmről egy legfeljebb 500 karakter hosszú szöveges leírást is kérnek, amely az alkalomra készülő katalógusba is bekerül.

A filmszemle felhívása szerint művelődés kategóriában Kárpát-medencei hungarikumokat, helyi értékeket bemutató filmeket várnak maximum 26 perc időtartamban.

 A Most mutasd meg! pályázati kategóriába 18 év alatti fiatalok nevezhetnek mobiltelefonnal készített, legfeljebb 3 perc hosszúságú rövidfilmjeikkel, "helyi értékek a településemen és környezetében" témakörben.

A benevezett alkotások közül előzsűri választja ki a szemlére bejutó filmeket. A döntésről a pályázókat október végéig elektronikus úton értesítik. 

A zsűri elnöke Buglya Sándor Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, a társelnök pedig Sára Balázs Balázs Béla-díjas operatőr, filmrendező, a Színház- és Filmművészeti Egyetem docense lesz. 

A legjobb alkotások díjazásban részesülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában