Fesztivál

2023.06.24. 19:00

Debussy-darabbal vendégszerepelt Bukarestben az Operaház

Pelléas és Mélisande című előadásával a román fővárosban vendégszerepelt pénteken a Magyar Állami Operaház. Debussy darabját a június 24-ig tartó Bukaresti Operafesztiválon a helyi Nemzeti Opera szervezésében adták elő.

MW

Pasztircsák Polina és Kovács István a Pelléas és Mélisande című előadásban

Forrás: Magyar Állami Operaház

Fotó: Nagy Attila

A francia zeneszerző egyetlen operáját fél évszázad kihagyás után tavaly februárban tűzte ismét műsorára a Magyar Állami Operaház a dán Kirsten Dehlholm és nemzetközi hírű színházi alkotócsapata, a Hotel Pro Forma színrevitelében, Frédéric Chaslin francia karmester hangszerelésében – közölte az Opera az MTI-vel.

A bukaresti vendégjáték alkalmával az előadás főbb szerepeit Haja Zsolt (Pelléas), Gebe-Fügi Renáta (Mélisande), a Kolozsvári Magyar Opera művésze, és Kovács István (Golaud) énekelte, az Opera Zenekart Szennai Kálmán vezényelte. Az előadás Budapesten legközelebb 2024. júniusában lesz látható az Opera Eiffel Műhelyházában.

A második alkalommal megszervezett Bukaresti Operafesztiválon, amely a romániai állami zenés színházak seregszemléje, külföldi vendégként idén a Magyar Állami Operaház két szerb társulat, a Belgrádi Nemzeti Színház operaegyüttese és a Madlenianum Opera mellett vett részt.

A romániai társulatok között ebben az évben is meghívást kapott a Kolozsvári Magyar Opera, amely története során először Bartók A kékszakállú herceg vára (rendező: Selmeczi György) és A csodálatos mandarin című művével (rendező-koreográfus: Jakab Melinda) vendégszerepelt a román fővárosban, Jankó Zsolt vezényletével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában