új műfaj

2019.01.13. 13:09

Hat szóba írja bele a világot Varjú Tamás

Az író különleges műfajt teremtett: 6 szóban ragadja meg a legösszetettebb érzéseket is.

Nem sok olyan ember akad, akinek mindössze hat szó elegendő ahhoz, hogy megfogalmazza, mit is jelent számára a szerelem, a harag vagy a barátság. Varjú Tamás azonban ilyen ember. Az alkotóval az Echo TV Kultúrklub című műsorában Major Melinda beszélgetett.

Az író „Hatszavas” című Facebook-oldalát már több mint 14 ezren követik, és sokan lelkesen várják, vajon mivel rukkol elő aznap Tamás. De hogy jut eszébe valakinek, hogy hatszavas történeteket írjon?

A kérdésre Varjú Tamás azt válaszolta, hogy az első hatszavas körülbelül két éve pattant ki a fejéből egy szokásos, reggeli kutyasétáltató rituálé közben. Ült a lépcsőn, és miközben a kutyákat nézte, megfogalmazódott benne az első hatszavas:

„Jól elbújtam. Keress.

Jól elszúrtam. Szeress.”

A versikét aznap reggel még négy vagy öt másik követte, de Varjú Tamás el is feledkezett róluk. A felesége azonban rögtön megcsinálta az azóta is működő Facebook-oldalt, keresett hozzá képeket, és a versek azóta folyamatosan követik egymást, az egyre növekvő rajongótábor örömére.

A hatszavasok ötlete az azóta eltelt 2-2,5 év alatt nemhogy elhalt volna, hanem, ahogy az író mondja, még erősödik is, egyfajta önkifejezési eszközzé is vált.

A népszerűség okait firtatva Varjú Tamás elgondolkodva azt mondta: a hatszavasok sikere talán abban áll, hogy a mai, rohanó világban „megtalálja magának azt az olvasóréteget, amely ezzel a hat szóval is kielégíti azt az igényét, hogy kapjon valami pluszt, valamit az életről.”

További érdekes történeteket mesél az író a vele készült interjúban, amelyet itt is megtekinthet:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában