Államtitkári látogatás

2024.05.04. 13:32

Soltész Miklós Kétegyházán: felújítják a nemzetiségi óvodát

Kétegyházára is ellátogatott pénteken Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár. Első útja a román ortodox templomhoz vezetett, ahol éppen nagypénteki mise kezdődött.

dr. Nagy Szilvia

Soltész Miklós hangsúlyozta, a helyi román közösségnek különösen fontos a román identitás, a kultúra, a nyelv ápolása, a hit gyakorlása. Öröm, hogy megújulhatott a templom teteje, külső homlokzata. Bejelentette, a nemzetiségi óvoda tetőszerkezete is megújulhat; 16 millió forint támogatást nyert el az intézmény. Hozzátette, a civil szervezetként működő Kétegyházi Román-Magyar Egyesület 8 millió forint plusz forráshoz jut, amiből saját székházat vásárolhat, a nemzetiségi iskola pedig nagyobb összeget fordíthat a gyermekek nyári táboroztatására.

soltész miklós, kétegyháza
Soltész Miklós Kétegyházán találkozott Herczeg Tamással, a helyi vezetőkkel és a nemzetiségek képviselőivel is.

Szóba került a háború is: az államtitkár az ortodox húsvét közeledtével felhívta a figyelmet arra, hogy minden nemzet, nemzetiség megérdemli a békét, a békés egymás mellett élést. A kötetlen hivatali beszélgetés előtt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő átadta az általa alapított Közösség díjat a Kétegyházi Román-Magyar Egyesületnek, mely a legtöbb szavazatot kapta a helyiektől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában