Krimi

2023.08.30. 10:26

Hátba lőttek egy idős férfit Kiskunfélegyházán

Két férfit már őrizetbe is vettek, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítanak egy 26 és egy 33 éves férfit.

Forrás: police.hu

Kutyái ugatására ébredt egy 70 éves férfi 2023. augusztus 28-án hajnalban kiskunfélegyházi otthonában. Az egyedül élő idős férfi ellenőrizni akarta, hogy minden rendben van-e a ház körül, ezért felkapcsolta a kerti lámpát és az udvarra ment. Legnagyobb meglepetésére szabadon találta a disznóit, ami azért volt különös, mert bezárta őket az ólba, amikor beesteledett. Az is feltűnt neki, hogy egyikük hiányzik, ezért keresni kezdte volna, de hirtelen éles fájdalmat érzett a derekában, később kiderült, valaki meglőtte egy légpuskával – írja a baon.hu.

A férfi a házba menekült, majd újabb lövés dördült. Az már csak a bejárati ajtót találta el, aminek kitört az üvege. A férfi rémülten rohant a telefonhoz, és bejelentette a történteket a rendőrségen. 

Eközben attól rettegett, hogy támadói utánamennek, de szerencsére hamar érkezett a segítség, a rablók pedig inkább elmenekültek – közölte a rendőrség.

A kiskunfélegyházi nyomozók az elkövetők mielőbbi kézre kerítése érdekében adatgyűjtésbe kezdtek és helyszíni szemlét tartottak. A nyomok azt igazolták, hogy a sertéseket a tulajdonos valóban bezárta, ám valaki levágta az ajtóról a láncot. A kiszemelt állatot takarmánnyal elcsalogatták, majd amikor a sértett kiment a házból, rálőttek. A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A nyomozók rövid idő alatt azonosították és elfogták a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítható 26 és 33 éves férfit. A rendőrök megtalálták a kocát, majd visszaadták a tulajdonosának. Az elkövetőknél kutatást tartottak, előkerült a légpuska is, amit lefoglalták a nyomozók.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában