Trianon 100

2020.06.04. 22:40

A Kiss Kata Zenekar határtalan éneklésre hívta a világ magyarságát (videó)

A dal üzenete szinte minden generációt megérintett.

A Nemzeti Összetartozás napja előtt tisztelegve az Összetartozás lángja is fellobban a Kiss Kata Zenekar Magyar vagyok című legújabb klipjében, amelyben a határon túl és a diszpórában élő magyar honfitársakkal közösen éneklik újra a legnépszerűbb dalukat.

A karantén idején a Kiss Kata Zenekar és a Rákóczi Szövetség közös, határtalan éneklésre hívta a világ magyarságát Trianon 100. évfordulójának tiszteletére.

A koronavírus járvány a Kiss Kata zenekar Magyarból Jeles című 100 állomásos koncertsorozatát szakította félbe.

A zenekar tavaly június 4-én azt vállalta, hogy

egy év alatt 100 Magyarból Jeles koncertet tart a Trianon békeszerződés által elszakított magyar lakta területeken az egész Kárpát medencében.

Mivel a zenekar a korlátozások miatt nem utazhatott és nem koncertezhetett sem Magyarországon, sem a határon túl, ezért a karantén kezdetén virtuálisan meghívta a közönségét a Magyarból Jeles kiadványon található MAGYAR VAGYOK című dal otthoni eléneklésére és rögzítésére.

A zenekar azt kérte, hogy

a jelentkezők énekeljék el, miért jó magyarnak lenni.

Május 20-ig mintegy 300 videó érkezett a világ magyarságától, nemcsak Magyarországról, hanem az egész Kárpát-medencéből és a tengeren túlról.

Többek között

Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Vajdaságból, Szlovéniából, Horvátországból, Ausztriából, Írországból, Floridából és Ausztráliából

is érkeztek videók.

A legfiatalabb szereplő egy két és fél éves erdélyi kisgyermek, de minden korosztályból sokan kedvet kaptak a közös éneklésre.

A dal üzenete szinte minden generációt megérintett és segített abban, hogy a Trianon 100. évfordulóján újra együtt érezhessük, összetartozunk!

Az elküldött felvételekből a zenekar videoklipet készített a Nemzeti Összetartozás napjára.

A zenészek az évek óta legnépszerűbb dalukhoz egy klipet is forgattak, kiegészítve a beérkezett amatőr felvételeket.

A videoklipben a kő, mint egy különleges szimbólum jelenik meg, amelynek metafórikus jelentése, hogy a „víz szalad, de a kő marad”.

Borítókép: facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában