Gazdaság

2015.08.12. 11:06

Bezár a McDonald's Békéscsabán

A gyorsétteremlánc vezetősége szerdán tájékoztatta az érintetteket, hogy több mint másfél évtizedes működés után nemsokára bezár a McDonald's Békéscsabán.

index.hu – Fotó: Imre György

Fotó: IMRE GYORGY

Az Index információi szerint a magyar gyorsétteremlánc vezetése szerdán tájékoztatta az érintetteket, hogy tartós veszteségesség miatt nem kívánja tovább működtetni az egységet – írja a hírportál.

Az üzletet maga a McDonald''s Kft. tartotta fenn, nem franchise-cég. Mint indokolták, Délkelet-Magyarországon arányait tekintve kevés gyorsétterem működik, a Békéscsaba központjában található üzlet pedig különösen nagy távolságban volt a hálózat többi tagjától, így a szállítási költségek is magasak voltak. Az étterem bezárásával a megyében egyáltalán nem lesz McDonald''s, a legközelebbi Szegeden található.

Ahogy az Index írja, a multicég újabban jelentősen változtatott üzleti stratégiáján, és a terjeszkedés helyett a gazdaságosságot helyezte a fontossági sor élére, ezért sorozatban zárja be a veszteséges üzleteket.

Frissítés: A McDonald''s Facebook-oldalán kérdésünkre elmondták: a hír igaz, a békéscsabai étterem valóban bezár, augusztus 23. az utolsó nyitva tartási nap.

A McDonald’s Magyarországi Étteremhálózat Kft. az alábbiakat nyilatkozta az ügyben:

„A McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. augusztus 24-ével bezárja békéscsabai éttermét, mely 18 éven keresztül állt a város és a környékbeli települések lakóinak rendelkezésére. Az utóbbi évek minden törekvése ellenére meg kellett hoznunk ezt a nehéz döntést, amit az új vásárlási helyszínek és útvonalak kialakulása, illetve a fogyasztási szerkezetben és az üzemeltetési költségekben bekövetkezett változások tettek szükségessé.


 
Az étterem dolgozóinak segítséget nyújtunk az elhelyezkedésben.  Azon kollégáknak, akik vállalják a más városokban lévő éttermekben végzett munkával járó változásokat, más egységeinkben biztosítunk pozíciót. Azok a munkatársak pedig, akik ezzel a lehetőséggel nem kívánnak élni, segítséget kapnak ahhoz, hogy a lakóhelyükhöz közel találjanak új munkahelyet.
 
Nem szeretnénk tartósan elhagyni békéscsabai vendégeinket, keressük egy új étterem nyitásának jövőbeni lehetőségét a környéken.”

Szerdán kora délután – amikor magunk is felkerestük a gyorséttermet – a kinti asztalok fele, háromnegyede foglalt volt, a vendégek vagy hamburgert és sültburgonyát fogyasztottak, üdítőt is szürcsölgetve, vagy fagylaltot nyaltak. Az ablaknál legalább hárman-négyen álltak sorba folyamatosan. Bent is volt forgalom: egyszerre három helyen szolgálták ki a vendégeket, mindegyik eladó előtt legalább ketten-hárman vártak arra, hogy rendelhessenek.

– Nem sokkal ezelőtt hallottam, hogy bezár a McDonald’s. Sajnálom. Van egyfajta hangulata, ráadásul itt van a belvárosban, mindenhez közel – ecsetelte Katalin, miközben a szívószálat az üdítős pohár aljához igazította.

– Nem sűrűn, de úgy kéthetente legalább egyszer a barátnőimmel vagy a kézilabdás csapattársaimmal ettem itt. – Általában sajtburgermenüt fogyasztottam, azt szeretem a legjobban, de ilyen melegben volt, hogy fagylaltot is rendeltem – tette hozzá a 17 éves békéscsabai lány. Hogy a jövőben mindezt hol teszi meg, nem tudott válaszolni. Lapunk felvetésére, hogy vannak más gyorséttermek is, kiemelte: a máshol készített sajtburgereknek teljesen más az íze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!