Gazdaság

2014.02.13. 16:02

Paprika nélküli kolbásszal bűvítene a Gyulahús keleten

A termékminőség megtartását és erősítését, az innovációt, a további piaci bővülést, valamint a technológiai fejlesztést jelölte meg az idei év legfontosabb feladatainak a száz százalékban önkormányzati tulajdonban álló a Gyulahúst Kft.

P. G.

Daka Zsolt, a cég ügyvezetője elmondta, a közelmúltban két olyan eszköz beszerzésére nyújtottak be pályázatot, amelyek segítségével tovább korszerűsítik technológiájukat. Szakmai anyagukról várhatóan március végén, áprilisban határoznak a döntéshozók.


Arra a kérdésünkre, amely szerint a húsiparban minden évben megfigyelhető egyfajta szezonalitás, azaz az esztendő elején alacsonyabb a kereslet, amely azután minden hónapban emelkedik, a szakember elmondta, valóban megfigyelhető ilyen tendencia.


– A gazdálkodásunk olyan szinten van, hogy a jelen állás szerint a januárt is veszteség nélkül tudtuk zárni – fogalmazott Daka Zsolt.

Az ügyvezető kitért arra, hogy az előző évhez hasonlóan idén is kiemelt hangsúlyt kívánnak fektetni a termékinnovációra. Már fejlesztik azt a kolbászféleséget, amely paprika nélkül készül majd.


– Oroszországban, illetve Ukrajnában népszerűbbek az ilyen termékek, így miután a két országban szeretnénk minél nagyobb súllyal jelen lenni, szükségesnek tartjuk, hogy lépjünk az ottani közízlés irányába is – ecsetelte Daka Zsolt.


– Az exportpiac bővítése mindig több hónapos előkészítést igényel, de folyamatosan tárgyalunk, s bízunk benne, hogy minél előbb eredményeket könyvelhetünk el. A megbeszélések ígéretesen alakulnak.
A Gyulahús Kft. egyébként jelenleg tizenhárom országba szállítja termékeit, az említett Oroszországban már jelen vannak, Ukrajna azonban egyelőre kiaknázatlan terület, de ebben az évben ott is szeretnének áttörést elérni.


A társaság belföldön stabilan megvetette a lábát. A Gyulai Húskombinát piacainak nagy részét visszaszerezték, ugyanakkor kisebb üzletláncok folyamatosan válnak rendelőivé a cégnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!