Gazdaság

2012.10.16. 16:00

Elrendelték a húskombinát felszámolását

A Gyulai Törvényszék kedden elrendelte a Gyulai Húskombinát felszámolását. A végzés nem jogerős.

BEOL

A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a Gyulai Törvényszék az M PROFOOD Zrt. hitelezőnek - Gyulai Húskombinát Zrt. adós fizetésképtelenségének megállapítása iránti eljárásban 2012. október 16. napján meghozta - nem jogerős - végzését.

A törvényszék a Gyulai Húskombinát Zrt. adós gazdálkodó szervezet fizetésképtelenségét állapította meg és elrendelte a felszámolását. Felszámolóként a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. állami felszámolót rendeli ki.

A Gyulai Húskombinát Zrt. 1993. szeptember 20. napján nyert bejegyzést a cégnyilvántartásba. A 235/2012. (VIII. 29.) Korm. rendelet az adóst stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette - emlékeztet a törvényszék közleménye.

A hitelező azért kezdeményezte az adós felszámolását, mert az adós nem fizette meg a számlatartozás jogcímen fennálló 8.273.236 forint tőketartozását és annak járulékait. A törvényszék értesítette az adóst a hitelezői kérelem benyújtásáról azzal, hogy 8 napon belül nyilatkozzon, hogy a kérelemben foglaltakat elismeri-e.

Az adós elismerte a hitelezői kérelemben foglaltakat, fizetési haladékot nem kért. A végzés ellen a kézbesítésétől számított 15 napon belül fellebbezésnek van helye a Szegedi Ítélőtáblához.

A végzés jelenleg nem jogerős. Amennyiben a végzés jogerőre emelkedik, a felszámolás kezdő időpontja a jogerős végzés Cégközlönyben való közzétételének napja - írja közleményében a Gyulai törvényszék.

Ruck János, a Gyulai Húskombinát vezérigazgatója lapunknak elmondta, sajnos az elmúlt hetek eseményei után várható volt, hogy a bíróság ilyen döntést hoz. A felszámolás nem jelenti a gyár bezárását, hiszen a cég termékei iránt továbbra is megvan a kereslet, a felszámoló egyebek mellett ezért is határozhat — a gyulai remények szerint kedvezően — a húskombinát további működéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!