Gazdaság

2011.01.10. 17:37

Nagykőrösről érkezett az első versenypálinka Gyulára

Hétfőn beérkeztek az első versenypálinkák Gyulára a XIX. Magyar Országos Pálinka- és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre (Gyula, Budapest).

BEOL

Lovász Sándor ötletgazda, főszervező az idei verseny indításáról a elmondta:  A magyar nyelvű felhívás mellett napokon belül több nyelven (angol, német, olasz, román, szerb, szlovén, szlovák, horvát) is olvasható lesz a versenykiírás. A versenyszabályzatot angol nyelven is közzéteszik.  

A tavalyi Magyar Országos Pálinka Versenyre 9 országból (Magyarország, Románia /Erdély/, Szlovákia /Felvidék/, Szlovénia, Ukrajna /Kárpátalja/, Örményország, Szerbia /Vajdaság/, sőt Ausztrália és Kína) 859 gyümölcspárlat érkezett. 

Az első beérkezett mintákat Olasz Krisztina bérfőzető magánszemély Nagykőrösről hozta el Gyulára. 3 féle pálinkával érkezett, kajszival, cseresznyével és szilvával.

Néhány perccel utána bekopogott az első gyulai versenyző is Ifj. Török Mihály személyében, aki 2 félével nevezett. Nem is akár mivel, hiszen az ostorfa (celtis) párlata valódi kuriózum, de a boróka sem mindennapi készítmény. 

A versenyre március 13-áig lehet nevezni, a zsűri március 28-án kezdi meg a bírálatot. Az eredményhirdetést április 16-án tartják Gyulán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!