Gazdaság

2010.07.15. 14:43

Nyugdíjazták az állami ménes kft. ügyvezetőjét

Nyugdíjazták Békés megye egyetlen állami cége, a Mezőhegyesi Állami Ménes Kft. ügyvezetőjét. Kovács János, aki a 2004-es alapítása óta vezette a társaságot, a negyven magyar állami cég vezetője közül a legalacsonyabb keresettel rendelkezett.

K. E.

— Számítottam a nyugdíjazásra, hiszen betöltöttem a hatvankettedik életévemet — nyilatkozta lapunkat Kovács János, aki tudomásul vette a döntést. Ismereteink szerint több, főként erdészettel foglalkozó állami cég vezetőjét is leváltották, vagy nyugdíjba küldték a napokban. 
A volt ügyvezető az elmúlt hat év legnagyobb eredményének azt tartja, hogy a nóniusz és a magyar sportlótenyésztésben kiváló eredményeket értek el. 

— Örömmel tölt el, hogy a helyemre nem kívülről kerül vezető, hanem a helyettesem, Pap István tenyésztésvezető lett az új ügyvezető. Kovács János nyugdíjas éveit nem kívánja tétlenül tölteni.

A 31 éves Pap István szintén 2004 óta dolgozik a ménes kft.-nél. Megkeresésünkre elmondta, azért vállalta a vezetői megbízatást, mert a cég tulajdonosa nem változtatott az induláskor elhatározott alapcélokon. Feladatuk továbbra is az értékmegőrzés lesz, mind a lótenyésztés, mind pedig a helyi műemléképületek kezelése területén.

Ugyancsak idetartozó hír, hogy a napokban ismét új tulajdonosa lett az állami ménes kft.-nek. Az elmúlt hat évben, 2004 óta ötször változott a tulajdonosuk. Most a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től a Magyar Fejlesztési Bankhoz kerültek. 

Címkék#Pap István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!