Gazdaság

2010.06.23. 18:40

Megérzik a fürdők és a vendéglők a rossz időt

Nemcsak a fürdők, hanem a vendéglátósok is megérezték a rossz időt, elmaradtak a vendégek — tudtuk meg Gulyás Pétertől, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Marketing Igazgatóságának vezetőjétől.

K. A. - L. J.

Az első negyedév adatai szerint a régióban csak Békés megyében emelkedett a vendégéjszakák száma.  Jelentősen visszaesett a forgalom, és ez egyértelműen a rossz időnek köszönhető — összegezte tapasztalatait Kovacsics Imre, a Nemzeti Fürdő Szövetség elnöke, aki emellett több strand, így a gyulai üzemeltetését is irányítja.

— Azok a strandok, amelyek fedett vagy félig fedett medencékkel is rendelkeznek kisebb veszteséget könyvelhettek el. Olyan fürdőket kell kialakítani, amelyek az időjárástól függetlenül kínálnak minden korosztály részére szolgáltatásokat — mondta Kovacsics Imre. 

A Gyulai Várfürdőben a korábbi év hasonló időszakához képest 10-15 százalékkal esett vissza a forgalom májusban és június elején. Kovacsics Imre szerint ez annak is köszönhető, hogy több olyan beruházást is megvalósítottak amelyek az időjárástól függetlenül vonzóak voltak a vendégeknek. A fürdővezető a következő hónapokban forró napokban reménykedik, és bízik abban, hogy augusztus végére elérik a tavalyi év vendégforgalmát.

Az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdőt egy meleg hétvégi napon általában 4 ezer vendég keresi fel. Az elmúlt hétvégén a hideg miatt a vendégforgalom az egyharmadára esett vissza — tudtuk meg Benkő Ferenc vezérigazgatótól.

— Hétköznap ez a visszaesés kevésbé tapasztalható (egy átlagos hétköznapon 1000-1500 vendég érkezik), ugyanis több csoport foglalt előre helyet a szállodákban, ők nem mondták vissza a foglalást. Azzal próbálunk kedveskedni nekik, hogy kedvezményt adunk az élményfürdő belépőjegyéből. Szerencsések vagyunk azért is, mert éppen ebben az időszakban több rendezvény is zajlik nálunk.

A múlt hét végén nemzetközi kézilabdatorna volt és megkezdődött egy norvég úszótábor, mintegy száz sportoló részvételével. Tanulócsoportok is érkeznek úszásoktatásra, a hidegebb napokon őket térítésmentesen beengedjük az élményfürdőbe.

A békéscsabai Árpád fürdőből a kisgyermekes családokat űzte el a rossz idő Zsadon Imre fördővezető tapasztalatai szerint. A bérletesek, valamint a fedett medencék, a szauna és a gőzfürdő némileg ellensúlyozták a veszteségeket, ennek ellenére a medencék fűtésével májusban takarékoskodniuk kellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!