Gazdaság

2010.03.23. 17:20

Idén neveztek a legtöbb versenyművet a gyulai pálinkaversenyre

Idén tovább erősítette pozícióját a Magyar Országos Pálinka és Nemzetközi Gyümölcspárlat Verseny (Gyula, Budapest) a világ legnagyobb gyümölcspárlat-versenyei között — közölte Lovász Sándor, a verseny ötletgazda-főszervezője.

ny. l.

 A tavalyi 724 nevezés után — mely 7 országból érkezett — 2010-ben 9 országból 851 pálinka, illetve gyümölcspárlat mintája nevezett. A pálinkák és gyümölcspárlatok érzékszervi minősítését 2010. március 29-30-31-én végzi el a zsűri Gyulán, a D-Hotelben. A szakmai zsűribe meghívást kaptak szlovák, szerb, osztrák és német szaktekintélyek is.

A versenyen adják át a Magyarország Legjobb Pálinkája 2010-es díjat. A győztes pálinkát 2010. decemberében a III. Szent Miklós Pálinkaünnep keretében a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (Budapest, Vajdahunyad vár) felállított pálinkás vitrinben, immáron ötödikként helyezik el.

A verseny ünnepélyes eredményhirdetését 2010. április 17-én, szombaton tartják meg Gyulán, a Gyulai Vár udvarában. Az eseményre a XI. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár részeként kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!