Gazdaság

2009.03.24. 09:29

Nem indul rendőrségi eljárás a Provident ellen

Nem indít a rendőrség eljárást a Provident ellen az MR1 Kossuth beszámolója szerint. Bár az ügyben egy ismert baranyai politikus tett feljelentést, a gyorskölcsönök elleni mozgalomnak sok Békés megyei aktivistája van, köztük Karsai József országgyűlési képviselő.

MR1.hu

Nem indul büntetőeljárás a Provident ellen, miután a rendőrség nem állapította meg bűncselekmény gyanúját a hitelek folyósításával kapcsolatban. A céget Mali Zoltán, a drávapiski polgármester jelentette fel, a hónap elején hatályba lépett törvénymódosítást követően.

Az ormánsági uzsoramaffia ellen hónapok óta harcoló polgármester szerint a hitelek folyósításával foglalkozó társaság is kimerítette ezt a bűncselekményt, ezért fordult a rendőrséghez. A siklósi kapitányságon feljelentés kiegészítést rendeltek el.

- Megállapították a kollégáim, hogy bűncselekmény gyanúja nem volt. Ezért a nyomozást elutasították - közölte Zsobrák Péter százados.

- Szégyen, hogy a magyar rendőrség idáig jutott, hogy mindenféle vizsgálat nélkül megtagadta a nyomozást, bár megértem őket - reagált Mali Zoltán arra utalva, hogy korábban a társaságnál több baranyai rendőr is dolgozott ügynökként, amíg ezt meg nem tiltották számukra.

Mali Zoltán elmondta, ügyészséghez fognak fordulni, abban bízva, hogy az ügyészség nyomozásra utasítja majd a rendőrséget, hiszen álláspontjuk szerint csakis egy büntetőeljárás során lehet tisztázni, hogy valóban történt-e uzsora-bűncselekmény, vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!