Gazdaság

2008.09.17. 15:02

A dögkutak kora lejárt Tótkomlóson is

A Nemzeti Fejlesztési Terv támogatásával elkészült Tótkomlós határában az állati hulladék tárolására is alkalmas gyűjtőtelep.

cs. i.

Az őrzött létesítmény kapujában a szalagot Dancsó József országgyűlési képivselő, Sztakó József jelenlegi, Gyivicsánné Szenczi Irén volt polgármester vágta át.

A ciklusokon átívelő több mint 270 millió forintos projekt gesztora Tótkomlós volt. A projekt sikere érdekében az orosházi, a mezőkovácsházi és a makói kistérség huszonnégy települése fogott össze.

Várhatóan októbertől kezdi meg üzemszerű működését a a környezetbarát térségi állati hulladékgyűjtő ás tároló telep. A kisváros közigazgatási területén, ahol a beruházásra alkalmas területet kijelölték, az egykori szeméttelepen, a rekultivációs munkákat is elvégezték a kivitelezés keretében.

A telep éves kapacitása 680 tonna, az idén körülbelül 3 tonna hulladék érkezésével számolnak. Jövőre ez szám várhatóan eléri a 85 tonnát. cs. i.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!