Gazdaság

2008.05.06. 17:23

Évértékelés és díjosztás a kamarai gyűlésen

Vállalkozókat díjaztak a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mai békéscsabai küldöttgyűlésén. Az évértékelésben elhangzott: eredményes, de gondokkal teli esztendő volt a tavalyi.

p. r.

Eredményesnek tekinti a kamara tavaly évi munkáját Hódsági Tamás elnök, aki ugyanakkor a nehézségeket sem hallgatta el.

— Nőttek az adó-és járulékterhek, azok fizetése sokszor megnehezíti a munkát, nem véletlen, hogy annyi kisvállalkozó adta vissza igazolványát, de a nagy cégek is komoly gondokkal küzdenek — fogalmazott Hódsági Tamás. — A kormány nem hallgatta meg a vállalkozók érveit, ennek ellenére mégis azt mondhatom, eredményesen dolgoztunk tavaly.

Elismeréseket is átadtak a küldöttgyűlésen. Az év Békés megyei kamarai vállalkozója Ivanics János, az orosházi Linamar Hungary Nyrt. vezérigazgatója. A Linamar az autóipari alkatrész és precíziós megmunkálásban, s a mezőgazdasági és általános gépgyártásban tevékenykedik. Békés megye legnagyobb munkáltatója: közel 1700 alkalmazottjuk van.

Az év Békés megyei kamarai kézművese Szász Imre békéscsabai karosszérialakatos. Szász Imre 1983-tól a megyei kamara karosszérialakatos mestervizsga bizottságának elnöke.

Az év Békés megyei kamarai ipari vállalkozása a szarvasi Integrál Építő Zrt. Bődi János elnök-vezérigazgató irányításával. A 25 éves fennállását tavaly ünneplő zrt.  a megye legrégebbi építőipari tervezéssel és fővállalkozói kivitelezéssel foglalkozó magáncége. Esztendők óta több mint 150 építőipari szakembert foglalkoztatnak folyamatosan.

Az év Békés megyei kamarai kereskedője, szolgáltatója a Szarvas Lux Kft. Szabó Ignác Róbert ügyvezető igazgató vezetésével. Egyéni vállalkozásból 2003-ban alakult egyszemélyes kft, melynek tulajdonosa Szabó Ignác Róbert. Megyén kívüli beruházások is fűződnek a cég nevéhez: idén márciusban Cserkeszőlőn adtak át egy négycsillagos hotelt. A tulajdonos külföldi elfoglaltsága miatt Gál Bertalan szállodavezető vette át az elismerést.

A Dr. Gyalog Sándor Emlékdíjat Musulin Miklós kapta. A díjazott 1999-től a békéscsabai Pülon Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója. Az elismerésben azért részesült, mert több éven keresztül kimagaslóan hozzájárult a kamarai mozgalom szellemiségének kiterjesztéséhez és a megye gazdasági fejlődéséhez.

A küldöttgyűlésen gratuláltak a dél-alföldi régió három kereskedelmi és iparkamarája által odaítélt 2007. évi minőségi díj nyerteseinek is: a Linamar Hungary Nyrt. békéscsabai divizójának és a békéscsabai Szőke és Társai Kft.-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!