Gazdaság

2008.01.15. 14:03

Állami támogatás a hétmilliárdos orosházi beruházáshoz

Megerősítette a Guardian Orosháza Kft. 400 millió forint támogatásáról szóló, novemberi hírt a Gazdasági Közlöny legfrissebb száma. Mint arról még akkor beszámoltunk, a cég a beruházás-ösztönzési célelőirányzatból hét milliárdos beruházásához kapja a támogatást.

MTI

A támogatást a katódporlasztásos többrétetű fém- és fémoxid-üvegbevonat gyártósor beszerzéséhez kapta az amerikai cég magyarországi leányvállalata - írja a Gazdasági Közlöny legfrissebb száma.

Garamhegyi Ábel a gazdasági és közlekedési minisztérium államtitkára 2007 november végén jelentette be, hogy az orosházi gyárban hét milliárd forintot meghaladó beruházást fejeztek be. Akkor sajtótájékoztatón azt közölte, hogy a fejlesztéssel 52 új munkahely jött létre az orosházi gyárban és a bővítést a kormány támogatta, de a támogatás összegét nem közölte.

Sápi Lajos, a Guardian közép-kelet európai alelnöke azon a sajtótájékoztatón  elmondta: a fejlesztést 2006 közepén kezdték el, a termelés az idén szeptemberben indult meg. A beruházás eredményeként megvalósuló gyártósor nagy vákuumban többrétegű fém- fémdioxid bevonatot képez az üveg felületén. A speciális bevonat megváltoztatja az üveg jellemzőit, képessé téve azt a hősugarak jelentős részének visszaverésére. A speciális eljárás révén mintegy harmadára lehet csökkenteni a hőszigetelő üvegszerkezetek hőveszteségét.

A beruházással 272-re nőtt a gyár alkalmazottainak száma.

 

Címkék#Sápi Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!