Hírek

2007.05.07. 16:31

Gyurcsány mélyrepülésben

A szocialista politikusok, akárcsak pártjuk, mélyrepülésben vannak, az ellenzékiek viszont annál inkább törnek előre a népszerűségi listán

BAMA

A szocialista politikusok, akárcsak pártjuk, mélyrepülésben vannak, az ellenzékiek viszont annál inkább törnek előre a népszerűségi listán. A hónap legnagyobb nyertese Orbán Viktor, legnagyobb vesztese pedig Gyurcsány Ferenc – így foglalható össze a Szonda Ipsos áprilisi felmérése. A hétfőn közzétett kutatás szerint továbbra is Dávid Ibolya a legnépszerűbb politikus Magyarországon, az MDF elnöke – a százfokozatú skálán 50 pontos a népszerűsége – egy százalékkal előzi meg Szili Katalin házelnököt és Sólyom László köztársasági elnököt.

Áprilisban jelentősen nőtt több ellenzéki politikus közkedveltsége is: Orbán Viktor Fidesz-elnök márciushoz képest öt pontot javítva a negyedik helyre került, de Navracsics Tibor frakcióvezető és Semjén Zsolt KDNP-elnök népszerűsége is emelkedett. Az egyetlen kormánypárti politikus, akinek nőtt a támogatottsága, a szabad demokrata Fodor Gábor: az új környezetvédelmi miniszter a hatodik helyen debütált.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnöké hat pontot zuhant, így 29 pontos teljesítményével a harmadik legnépszerűtlenebb a 22 tagú listán. Csak Molnár Lajos volt egészségügyi minisztert és Csurka István MIÉP-elnököt tudta maga mögött tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!