Véget ért a portugál álom, Marokkó a legjobb négy között

A negyeddöntő második napjának nyitómeccsén Marokkó és Portugália küzdött a legjobb négy közé jutásért.

Az 5. percben a portugáloknál volt az első helyzet, Bruno Fernandes jobboldali beadása után Joao Felix csukafejesét ütötte szögletre Bono. A túloldalon Amallah lódult meg majd a beadását Diogo Dalotnak kellett blokkolnia az alapvonal előtt. A szöglet után En-Nesziri fejelhetett, de a kapu fölé ment a labdája. Szervezetten védekezett Marokkó, a 13. percben egy jobboldali szabadrúgás után, Guerreiro lőtt tíz méterre a kaputól, Goncalo Ramos próbált belesarkallni a labdába az ötösön, de a rengeteg marokkói láb egyikében elakadt a labda. A 30. percben Joao Felix bombázott kapura 20 méterről, egy védő hátán megpattanó labdája viszont nem sokkal kerülte el Bono kapujának jobbfelső sarkát. Négy minutummal később Atti-Allah adott be balról, a középen érkező Amallahnak azonban kicsit mögé jött a labda, így 8 méterről jócskán a kapu fölé lőtt. Ezután Bufal is megpróbálkozott 16 méterről, de Doego Costa viszont fogta. A 39. percben Joao Felix lövése kerülte el a kaput, majd a 41. percben megszerezte a vezetést Marokkó, egy támadás végén Diogo Costa jött ki rosszul a kapuból, En Nesziri pedig befejelte a labdát (1-0). A hajrában Bruno Frenandes csak a kapufát találta el, így Marokkó volt előnyben a félidőben. 

A második félidő elején egy jobbról belőtt szabadrúgás után Diogo Costának volt megint gondja, de ezúttal szerencséje volt a portugál kapusnak. Az 58. percben Goncalo Ramos a tizenhatos jobbsarkáról érkező beadást fejelte nem sokkal a bal kapufa mellé. A folytatásban nyomás alatt tartották a marokkói kapu a Portugálok, előbb Bruno Fernandes beadása ment el Goncalo Ramos előtt, majd ismét Bruno Fernandes jött és lőhetett 18 méterről, de centikkel eltévesztette a felső sarkot. A 68. percben Ronaldo emelkedett csapattára beadására, de nem érte el. A 75. percben egy villámgyors marokkói akció végén, Cheddira került helyzetbe, de a második dekázás után szerelték a tizenhatoson belül. A 83. percben Ronaldo készítette le a labdát, amit Joao Felix kapura bombázta jobbról, de Bono kitolta a léc alá tartó játékszert. A hosszabbítás első percében Ronaldot ugratták ki jól, de 15 méterről leadott lövését fogta Bono. A hatodik percben Abukhlal futotta le a portugál védőket, de belerúgta a labdát a kifutó Diogo Costába. Egy perccel később Pepe egy remek beadás után a kapuval szemben fejelhetett a veterán védő, de mellé csúsztatott. 

En Nesziri 42. percben szerzett góljával Marokkó 1-0-ra legyőzi Portugáliát, és első afrikai csapatként bejutott a világbajnokság elődöntőjébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!