Pelé gratulált Neymarnak

Miután Neymar beállította Pelé válogatottsági gólrekordját, a legendás futballista gratulált a Paris Saint-Germain labdarúgójának.

Neymar (jobbról) könnyei a Horvátország elleni kiesést követően a 22. labdarúgó-világbajnokságon

Forrás: MTI

A favoritnak tartott dél-amerikai együttes 11-esekkel maradt alul az előző vb-n ezüstérmes horvátokkal szemben, noha a hosszabbításban – Neymar találatával, amely a 77. volt a nemzeti csapatban – vezetést szerzett.

– Láttalak felnőni, minden nap szurkoltam neked, s végre gratulálhatok a brazil színekben elért góljaid számához – írta a kórházban kezelt 82 éves Pelé az Instagramon. – Mindketten tudjuk, hogy ez több mint egy egyszerű szám. Sportolóként az a legnagyobb feladatunk, hogy inspiráljunk másokat. Ma a csapattársainkat, majd a következő generációt és mindenek felett a sportszeretőket világszerte – folytatta.

– Sajnos ez nem a legboldogabb nap a számunkra – tette hozzá a háromszoros világbajnok sportember. – A rekordomat közel ötven éve értem el, és eddig senki meg sem közelítette. Te beállítottad. Ez mutatja, milyen nagyszerű a teljesítményed – méltatta Pelé bejegyzésében Neymart.

A 30 éves Neymar nem lőtt a 11-es párbaj során - nem került rá a sor - és könnyezve vonult le a pályáról, miután a csapata kiesett. A nyilatkozatában nyitva hagyta azt a kérdést, hogy a továbbiakban is szerepel-e a brazil válogatottban.

– Én továbbra is minden gólodnál örömmel csapok majd a levegőbe, ahogy eddig is. Inspirálj minket a jövőben is – zárta sorait Pelé.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!