Minden idők legjobb világbajnokságának tartják az idei tornát

Minden idők legjobb labdarúgó-világbajnokságának nevezte a vasárnap zárult katari tornát Hasszan al-Tavadi, a szervezőbizottság főtitkára.

A főszervező szerint szurkolói szempontból is ,,fenomenális” volt a viadal. A képen marokkói drukkerek. Fotós: MTI/EPA

„Tanultunk Oroszországtól, Dél-Afrikától, Brazíliától és Németországtól. Ez volt a futballtörténelem legjobbja” – mondta az MTI tudósítása szerint a vasárnap esti, argentin-francia döntő után al-Tavadi. Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy egyik korábbi vb-t sem másolták, már csak azért sem, mert a tornát egyedülálló módon télen rendezték. Szerinte a vb „összetéveszthetetlen” volt, amelyet „soha nem lehet majd összehasonlítani más vb-kel".

A tornát nemcsak az időpontja miatt érték kritikák külföldről, hanem azért is, mert a bírálók szerint Katarban nem megfelelően kezelik az emberi jogokat és a vendégmunkások életkörülményei sem megfelelőek.

Al-Tavadi arról a benyomásról nem beszélt, hogy az országban jóval kevésbé volt vb-hangulat, mint a korábbi tornákon, szerinte szurkolói szempontból is „fenomenálisra” sikerült a viadal. Példaként azt az eufóriát említette, amely a meglepetésre négy közé jutott Marokkót övezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!