Deschamps: visszajöttünk a szakadék széléről, ezért is fáj nagyon

Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya szerint még inkább nehézzé teszi megemészteni az eseményeket annak tükrében, hogy csapata kétszer is vert helyzetből állt fel.

A francia mester csapatában már nem érezte annyira a tüzet. Fotós: MTI/EPA

„Visszajöttünk a szakadék széléről, ezért is fáj ennyire a dolog. A legvégén megvolt a meccslabdánk, de nem sikerült” – utalt a szakember Randal Kolo Muani helyzetére, melyet a 123. percben óriási bravúrral védett a vb legjobb kapusának választott Emiliano Martinez.

„A kétgólos hátrányunk után, ha kikapunk esetleg 3-0-ra, akkor annyit mondtunk volna, bravó Argentína. Természetesen ettől függetlenül gratulálok a riválisnak, nagyszerű mérkőzést játszott” – fogalmazott a játékosként 1998-ban, edzőként négy évvel ezelőtt világbajnok tréner.

Deschamps megjegyezte, a dél-amerikai csapaton látta, hogy világbajnoki döntőt játszik, ugyanakkor csapatában már nem érezte annyira a tüzet.

Hozzátette, előzetesen senkin nem látta, hogy rossz formában lenne bárki is, azonban Ousmane Dembélét és Olivier Giroud-t is lecserélte még a szünet előtt, ugyanis bár a „döntőig elvitték a csapatot”, a fináléban gyengén teljesítettek, a csapatot pedig fel kellett ráznia. Deschamps természetesen kitért a mesterhármast szerző Kylian Mbappéra, aki „nyomot szeretett volna hagyni maga után” a tornán, ezt meg is tette, de végül nem annyira, mint azt tervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!