labdarúgás

2018.08.16. 11:18

Büntetőkkel jutott tovább a Szarvas

A Jamina SE keddi ványai továbbjutását követően, szerdán a Körösladány szerencsés körülmények között, a Nagyszénás magabiztosan, a Szarvas pedig drámai büntetőpárbajban vívta ki a négy közé kerülést a labdarúgó Magyar Kupában. Az állva maradt kvartett augusztus 29-én csatázik az országos főtáblás szereplést biztosító helyekért, a nyilvános sorsolást augusztus 21-én, kedden 10 órától tartják meg az MLSZ területi igazgatóság irodájában.

G. P.

A szerdai sárréti rangadó összképe alapján a vendégek támadtak többet, mégis a vésztői kontrák hordoztak nagyobb veszélyt. Az első félidőben mindkét csapat törekvésének egy-egy gól lett a jutalma. Változatos csatát hozott a második játékrész is. Már-már úgy tűnt minden marad a régiben, és jönnek a büntetők, de az utolsó és az azutáni percekben felgyorsultak az események és három találat is született, így a ladányiak szerencsés körülmények között kiharcolták a továbbjutást.

Vésztői SE–Körösladány MSK 2–3 (1–1)

Vésztő, 200 néző. V.: Tóth Imre.

Vésztő: Kapusi – Hoffmann, Bányai, Farkas F., Lázár T. – Horváth D., Benyó, Gedó (Papp D.), Tokaji (Fazekas) – Kardos, Tóth K. Edző: Zsiros György.

Körösladány: Zsibrita – Farkasinszki, Ruzsa Z. (Fülöp), Szántó, Zsíros – Zelenyánszki (Bagyinszki), Krajcs – Burai (Juhász), Hajdu, Papp Zs. – Bozsó. Edző: Fodor Sándor.

Gólszerző: Benyó (23.), Papp D. (91.), ill. Zsíros (38.), Bozsó (89., 93.).

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, több szénási lehetőséggel. Szünet után Miszlai találata zavarokat keltett a kondorosiak soraiban, ezt kihasználva, gyönyörű akciógólokkal gyorsan döntésre vitték a továbbjutást a házigazdák.A vendégek erejéből csak szépítésre futotta a hajrában.

Nagyszénás SE–Kondorosi TE 4–1(0–0)

Nagyszénás, 300 néző. V.: Gyuga Zsolt.

Nagyszénás: Blaskó – Albert, Simon L., Szilágyi, Kecskeméti (Kiss Z.) – Vili, Füredi, Márk (Viszkok R.) – Nagy Sz. D., Vincze (Libor), Miszlai. Edző: Boér Zsolt.

Kondoros: Szólik – Hanyecz (Kormány), Süli, Borgulya, Pilán (Vozár) – Sipos, Kajtár – Takács, Nagy G., Miklya (Rafaj P.) – Farkas J. Edző: ifj. Somogyi János.

Gólszerző: Miszlai (60., 74.), Márk (62.), Nagy Sz. D. (65.), ill. Farkas J. (78.).

Mindvégig éles taktikai csata folyt a pályán, a játék színvonala azonban hullámzott, mindkét csapatnak voltak jobb és felejthetőbb periódusai. A vendégek kétszer is vezetéshez jutottak vezetéshez, de nem tudták megtartani előnyüket. Előbb Kovács György mattolta közelről a hazai kapust, amit 3 minutával később nagy vonalakban Piti kopírozott le. A szeghalmiak szünet után is fegyelmezetten zárták le a védő harmadukat, de egy felesleges kiállítással önmagukat hozták nehéz helyzetbe. Így is hamarjában megszerezték a vezetést egy védelmi rövidzárlatot kihasználva. A szarvasiak nagy erőkkel támadtak, egy kapufa után újból egalizáltak, de a szeghalmi kontrákban is benne volt a gól. Végül maradt az igazságos döntetlen, így büntetők döntötték el a továbbjutást. Az izgalmas csata a hetedik párban dőlt el a szarvasiak javára, addig azonban a sárrétieknek voltak meccslabdáik.

Szarvasi FC–Szeghalmi FC 2–2 (1–1) – büntetőkkel 3:2

Szarvas, 250 néző. V.: Fekete Zoltán.

Szarvas: Lévai – Viszkok, Bakró (Murvai), Takács, Szikora – Zima, Kriska, Kiri B. – Farkas (Moldván), Piti, Sztojka. Edző: Rétes Pál.

Szeghalom: Baranyai – Boros, Wéber, Ruzsa, Turcsek – Tatár, Balás (Boruzs J.)– Kovács Gy. (Tóth G.), Veres, Mészáros (Cserna) – Nagy M. Edző: Janis János.

Gólszerző: Piti (34.), Zima (76.), ill. Kovács Gy. (31.), Mészáros (57.). Kiállítva: Turcsek (55. ).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában