Atlétika

2023.08.26. 11:55

Márton Anita nem jutott be a döntőbe

Márton Anita 17,85 méteres eredménnyel a 20. helyen fejezte be a női súlylökés selejtezőjét, így nem jutott be a szombat esti fináléba a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban zajló atlétikai világbajnokságon.

Gajdács Pál

Czeglédi Katalin, Juhász István, Varga Tamás és Márton Anita

A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club 34 éves klasszisa a 2016-os riói olimpián bronz-, a 2017-es londoni szabadtéri vb-n ezüstérmet nyert, a 2018-as fedett pályás vb-n pedig Magyarország eddigi egyetlen világbajnoki címét szerezte meg.

Id. Eperjesi László tanítványának idei legjobbja 18,40 méter volt és nem volt kérdés, hogy ennél jobb eredmény kell tőle a selejtezőben a szombat esti fináléba kerüléshez. A békéscsabaiak versenyzője elsőre 16,69 métert ért el, amin másodikra csaknem egy métert tudott javítani, ám még a 17,67-tel is messze állt a legjobb 12-től.

A szurkolókra nem lehetett panasz, óriási biztatásban részesítette. Márton Anitát a dobókörben az elsőtől az utolsó mozdulatáig nagy taps támogatta, akinek sikerült az előző kísérleteknél nagyobbat teljesíteni, igaz ez sem segítette hozzá a döntőhöz. Lökése után 17,85 métert mértek, ami nem volt elegendő a fináléhoz, amit nélküle rendeznek meg szombat este.

A selejtező után azonban a közönség így is hálásan köszönte meg a kiválóság teljesítményét, beleértve az eddigi 23 éves pályafutását is.

A selejtezőszint 19,10 méter volt, amelyet nyolcan teljesítettek, az utolsó, 12. helyen az ausztrál Maddison-Lee Wesche jutott döntőbe 18,59 méterrel.

– Sajnálom azért, hogy nem volt még három lökés, mert lökésről-lökésre tudtam javítani, szerettem volna tizennyolc méter fölött teljesíteni, az edzéseken löktem is. Rettentő módon élveztem a versenyt, szuper volt ilyen közönség előtt szerepelni – nyilatkozta az M4 Sportnak a Kopp Békéscsabai AC klasszisa. – Szuper volt, hogy ennyien kijöttek szurkolni. Már az elmúlt napokban is rengeteg üzenetet kaptam akár ismeretlenektől is, hogy szurkolnak és csak miattam jönnek ki. Ez sokat jelentett számomra.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!