olimpici - videóval

2018.05.15. 18:50

Mintegy nyolcszáz vívó állt a békéscsabai pástokra

Közel nyolcszáz korosztályos versenyző népesítette be a békéscsabai városi sportcsarnok és a vívóterem pástjait az elmúlt hétvégén. A hazai utánpótlás vívás sikertörténete 12. évéhez ért, nemzetközi szinten is jegyzett, így a részvevők közel harmada külföldről érkezett. A sok nemzet között először üdvözölhettünk dubaji vívókat is.

G. P.

A hazai, Alföld Vívó Akadémia versenyzői közül ezúttal Oláh Lili szerepelt a legjobban, aki a gyerek korosztály nyolcas döntőjébe verekedte magát, s csak a sérülése akadályozta meg abban, hogy felálljon a dobogóra. Így is hősiesen küzdött, egyetlen találattal kapott ki a verseny későbbi aranyérmesétől, a tapolcai Sulyoktól, s végzett az ötödik helyen.

Dicséretet érdemel Bencsik Anna is, aki két korosztályban is közel állta döntőbe jutáshoz. Az újoncoknál 13., a serdülőknél 12. lett.

Tusjak Adrián Fotó: L. P.

Kiváló hétvégét zártak a Kondorosi Vívó SE fiataljai is, a serdülőknél (110 induló) dobogóra is esélyes Tusjak Adrián bejutott a nyolc közé, ahol a BVSC-s Kó Benedek állította meg (12:15) és ezzel az ötödik helyen zárt. Adrián testvére, Dominik a gyermek korosztályban a 18. helyen fejezte be a versenyt. A törpiciknél Molcsán Mát a 26. A lányoknál a gyermek korosztályban Kovács Emese a 22. helyet szerezte meg.

A rendezvényt Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg, s edzőként, szülőként több illusztris személy is ellátogatott Békéscsabára. Itt volt Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Pop Simona és Nébald György olimpiai bajnokok, Mincza-Nébald Ildikó, Kovács Iván, Imre Géza világbajnokok, olimpiai érmesek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!