B(eo)LOG

2007.06.20. 12:56

Kiadja-e a Beol a hozzászólók adatait?

A válasz egyértelmű: NEM. Vagyis egy esetben: ha a bíróság erre kötelez. Minden más állítás tévedés vagy arcátlan hazugság.

BEOL

név nélkül {2007-06-20 00:59}
Nem érdemes hozzászólni, mert a beol sajnos kiadja a névtelen hozzászólókat is. Nem tudom hogyan, de én így jártam. Az emreke ezért bizalmatlanok, ezért hallgatnak.
A szólásszabadság csak porhintés! Soha többet nem szólok hozzá ezen a fórumon. Csatlakozzatok hozzám!

Ezt a néhány kedves mondatot leggyakoribb hozzászólónk, név nélkül írta ma hajnalban. Állítása rosszindulatú feltételezés, jobb esetben tévedés. A felhasználók adatait az adminisztrációs jogokkal rendelkező szerkesztők nem is láthatják, csupán a fővárosi központ fejlesztési munkatársai. Ők pedig csak abban az esetben adják át ezeket harmadik személynek, ha a független magyar bíróság megalapozott indokkal ezt kéri. Ezidáig egy esetben sem fordult elő, hogy bárkinek az adataira szükség lett volna - köszönhetően egyébként moderálási alapelveink következetes betartásának.

Akárcsak a hagyományos sajtóban, az online kommunikációban is alapelv, hogy informátort nem adunk ki, mint ahogy a másodlagos tartalomként megjelenő hozzászólások szerzőit is védjük, lásd még adatkezelési alapelveinket.

Az, hogy egy hozzászóló "lebukik", vagyis kiderül az inkognitója, többféleképpen is lehetséges. Például megadja e-mail címét, melyet bárki láthat (mint erre utalunk is a megfelelő helyen). A másik lehetőség: olyan egyértelmű információkkal, utalásokkal látja el a kommentet, amely alapján egy szűkebb vagy tágabb kör azonosítani tudja. (Sokszor bizony mi is jókat mosolygunk, ha valaki olyan nyelvezetet használ, vagy olyan utalásokat tesz, melyek alapján behatárolhatjuk a "névtelen" hozzászólót.)

Arra pedig gondolni sem merünk, hogy a hozzászólót éppen a szólásszabadság zavarja, ezért igyekszik félelemkeltéssel lebeszélni mindenkit a véleménynyilvánítástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!