Orosháza

2020.06.25. 18:15

Családi felajánlás érkezett a kórházi gyógyításhoz

Még javában tartott a koronavírus miatt elrendelt karantén, amikor a Majsai Kert Kft. tulajdonosai úgy döntöttek, támogatják az Orosházi Kórházat.

Cs. I.

Dr. Farkas Norbert, Majsai Zoltán és dr. Duray Gergő az új eszközzel /Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház/

Első körben 300 ezer forint értékben kapott az egészségügyi intézet maszkokat és gumikesztyűket, majd pár nappal később 700 ezer forintot utaltak az Orosházi Kórházért Alapítvány számára.

– Miért segítettünk? Mert ilyen helyzetben utólag hiába segít az ember, itt előre kell. Ezért küldtük a védőfelszereléseket, majd ezért adtuk a pénzt is. Egy kérésünk volt a főigazgató felé, olyan eszközt vásároljanak, amit hosszú távon tudnak használni a gyógyításban – mondta az előzményekről Majsai Zoltán.

Dr. Farkas Norbert, Majsai Zoltán és dr. Duray Gergő az új eszközzel /Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház/

A járványhelyzet miatt a szokásosnál lassabb volt az egészségügyi eszközök beszerzése, azonban a napokban megérkezett az a betegőrző monitor a hozzá tartozó kiegészítő eszközökkel, amiket a Majsai család támogatásából vásárolt a kórház.

– Az eszköz 1 millió forintba került, a fennmaradó 300 ezer forintot az Orosházi Kórházért Alapítvány a lakossági felajánlásokból kiegészítette. Mindig nagy öröm, amikor elkötelezett orosháziak segítenek a kórháznak, ez esetben is hálával tartozunk a Majsai családnak – fogalmazott dr. Duray Gergő főigazgató. A betegőrző monitor a kórház invazív mátrix részlegére kerül.

– Az eszközzel a kritikus állapotú betegek életfunkcióját ellenőrizzük. Ha például ritmuszavar lép fel, vagy leesik a vérnyomás, azonnal jelez a gép, így gyorsan tudunk reagálni – ismerteti dr. Farkas Norbert invazív mátrixvezető főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!