Orosháza

2018.11.06. 09:38

Digitális fejlesztés erősíti az oktatást

Tizennyolc hónap alatt valósította meg a Kodolányi János Egyetem az Infó-kommunikáció a békés(i) jövőért! elnevezésű projektet. A zárókonferencián dr. Szabó Péter rektor, Berta Ákos gazdasági rektorhelyettes és Tóth Gábor, a projekt szakmai vezetője ismertette az elvégzett feladatokat, összegezték a munkát.

Cs. I.

A projekt indulásakor még főiskolaként működő felsőoktatási intézmény augusztustól egyetemi rangra emelkedett. Cél volt ebben a beruházásban Békés megye fejlesztése is, illetve igazodtak az intézményfejlesztési tervhez is.

Hozzájárultak az egyetemen a komplex oktatási innováció megvalósításához. Kialakítottak oktatótermeket bútorokkal, számítógépekkel, úgynevezett RAD Studio szoftverekkel, nyomtatókkal és egyéb kiegészítőkkel felszerelve. Telepítettek 35 számítógépkliensből álló hálózatot, ahhoz szerverinfrastruktúrát, valamint a szerverszobát.

Az oktatás hatékonyságát elősegítendő, négy interaktív kijelző segítségével vált lehetővé a Worldwall szoftver több tízezres oktatási segédanyagának használata a tantermekben.

A hangosítás, a projektor, a vetítővászon, valamint a konferenciatermi monitorok, kamerák és mikrofonok beépítésével modern, prezentációra, távoktatásra vagy egyéb, csoportmunkát segítő tevékenység támogatására alkalmas termek jöttek létre.

Az orosházi központban két olyan közösségi teret is kialakítottak, amelyek alkalmasak különböző előadások, közösségi programok lebonyolítására.

A projekt célcsoportja a teljes hallgatói kört magában foglalja. A digitális kompetenciák fejlesztésével a hallgatói lemorzsolódás is csökken, és az újabb szolgáltatásokkal további célcsoportokat is be lehet vonni a képzésekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!