orosháza

2018.04.12. 12:35

Sok érdeklődőt vonzott a kodolányis szakmai nap

A Kodolányi János Főiskola és a PC Trade System Kft. ingyenes bemutatókkal egybekötött szakmai napot tartott a főiskola gyopárosi központjában csütörtökön. Sok fiatal érkezett, akik érdeklődve fordultak minden újdonság felé.

Cs. I.

A megnyitón dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója igazi garanciaként emlegette a megye számára a főiskola törekvéseit. Reményét fejezte ki, hogy akik itt tanulnak majd, azok látva a megye gazdasági erősödését, itt is maradnak. Ehhez a fejlődéshez nélkülözhetetlen a digitalizációs forradalom vívmányainak az ismerete, használata.

Ezt erősítette Szabó Géza, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, aki a vállalkozások minősítéséről is szólt, jelezve, a digitalizációval szerezhetnek plusz pontokat. Dávid Zoltán polgármester szerint Orosháza kamatoztatni kívánja azt a lehetőséget, hogy itt van a főiskola, a fiataloknak új távlatokat nyitva a helyben boldoguláshoz.

A szerző felvételei

Dr. Szabó Péter, a főiskola rektora szerint a digitalizáció nem a jövő. Ez már a jelen, amelyben az alfa generáció él. Oktatásuk filozófiájának is változnia kell, képzéseikhez digitális támogatást kell rendelni, erről is beszélt szemléletesen és gyakorlati példákat sorolva. Emlékeztetett, a fiataloktól nem elvenni kell modern korunk eszközeit: a technikát és a felhasználás lehetőségeit kell megtanítani az új generációkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!