Autó-motor

2006.02.06. 15:49

A Citroën nyerte a „What Car?” 2006. évi díját a biztonságért

A Citroën nyerte a „What Car?” 2006. évi díját, melyet az angol autós magazin tekintélyes a gyártó által az utasok és a gyalogosok hatékony védelme terén végrehajtott jelentős fejlesztések elismeréséül ítélt a márkának. Ezek a fejlesztések alapvetően újraértelmezik a szakma által alkalmazott, egyre szigorodó normákat.

BEOL

A „What Car?” díjat annak a gyártónak, vagy szervezetnek ítélik oda, amely az előző tizenkét hónapban a legtöbbet tette a közúti biztonság növelése érdekében. Idén a Citroënt tüntették ki a tekintélyes díjjal, mivel a márka komoly fejlesztéseket hajtott végre, hogy a típuskínálatába tartozó összes modell a lehető leghatékonyabb védelmet biztosítsa: kezdve a C1, masszív városi kisautótól, egészen az elegáns C6 modellig, amely a gyalogosvédelem terén a világon elsőként kapott négy csillagot az Euro NCAP teszten.
A Citroën típuskínálatának igazi sztárja, a C6 modell, kiemelkedően szerepelt az Euro NCAP ütközési teszten, ahol a gyalogosvédelem és az utasok védelme terén egyaránt a legjobb értékelést kapta, a gyermek utasok védelmére pedig négy csillagot kapott.
A kiemelkedő technológiai újítások közül meg kell említenünk az aktív motorháztetőt, amely egy esetleges gyalogosgázolásnál nagymértékben csökkenti a testi sérülés súlyosságát; a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, a hologram kivetítős rendszer (Head-up Display), az automata ablaktörlők, valamint a kanyarkövető fényszórók mind azt a célt szolgálják, hogy a vezető minden figyelmét az útra összpontosíthassa.
A Citroën mind a négy alsókategóriás modellje négy csillagot kapott a frontális és az oldalirányú ütközési teszteken, míg a C4 modell a kis családi autók kategóriájában az elérhető legjobb értékelést kapta. Az utasok biztonsága szempontjából a C5 modell a saját kategóriájában továbbra is az élen áll. Végül a C8 az első nagyméretű egyterű modell, amely az utasok biztonsága terén öt csillagot kapott Nagy-Britanniában.

Számos olyan autógyártó cég van, amely javította az ütközési teszteken elért eredményeit, vagy amely a közúti biztonság javítása érdekében új technológiákat alkalmazott, azonban a Citroën az a márka, amely valóban a legtöbbet tette ezen a téren – hangsúlyozta Steve Fowler, a "What Car?" Csoport főszerkesztője – A C6, felsőkategóriás modell Euro NCAP teszten elért kiváló eredménye koronázta meg az elmúlt év kiemelkedő sikereit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!