Autó-motor

2005.05.10. 08:52

Harmadszor lesz autó-motor show a békéscsabai sportcsarnokban

A 3. Békéscsabai Autó-Motor Show-t a Városi Sportcsarnokban és külső területein rendezik meg május 14-15-én, most szombaton és vasárnap. A járműipari seregszemlén több mint 400 jármű látható majd, a 20 000 négyzetméternyi kiállítási területen. Ezekkel a paraméterekkel a szervezők szerint a rendezvény Magyarország legnagyobb vidéki járműipari szakkiállításvá vált!

BEOL

A kiállításon bemutatják az autós és motoros márkakereskedések újdonságait, láthatók lesznek veterán autók, motorok, valamint versenyautók és versenymotorok, légi és vízi járművek, nehéz tehergépjárművek.

Ezenkívül személy- és tehergépkocsi-alkatrész forgalmazó cégek, gumis és olajos társaságok, pneumatikai, szerszám-, tuningalkatrészek és versenyfelszerelések forgalmazói mutatják be termékeiket. A kiállításon részt vesznek az autós szakma képviselői is: autós iskolák, a Magyar Autóklub, a GÉMOSZ.

A rendezvényt számos kiegészítő programmal fűszerezik, amelyek biztosítják a látványt. Fő látványosságként a versenyautók és versenymotorok természetesen a legfrekventáltabb helyre, a sportcsarnok küzdőterére kerülnek. A rendőrség közlekedésbiztonsági vetélkedőket rendez a kiállítás egyik aszfaltos parkoló öblében vasárnap. Ugyanebben a parkoló öbölben szombaton a tavalyihoz hasonló módon országos makettautóversenyt rendeznek. A BMX flatland bemutatót Csepelényi Krisztián világbajnok és Mazán Tamás VB 2. helyezett fogja tartani a díszburkolatos placcon, napi három alkalommal. A triálmotoros pálya a füves terület elején lesz felépítve 10 szekcióval, ahol Szelei Ferenc 4-szeres osztrák bajnok tart bemutatót napi három alkalommal. A füves területen, hátrébb, kamion-triál bemutató lesz látható, látványos roncstaposással. Mellette a „tuningautó fesztivál” kap majd helyet, a hozzá tartozó MOBIL-os testfestett lányokkal. A füves területen lesz a vidámpark is kialakítva, amely gyermek motoros pályát, légvárat, csúszdát és Bunge-jumping-ot foglal magába. A színpadon egész nap kvíz játékokat fog tartani a műsorvezető, amelyen reklámajándékokat nyerhetnek a látogatók.

Sokan keresik fel a rendezvényt

A rendezvényt 2004-ben 14 000 fő látogatta meg, idén pedig szeretnék túllépni a 20 000 fős látogatottságot. Erre biztosíték lehet az elmúlt két év rendezvényének sikere, a széles körű reklám kampány, a nyeremények és természetesen a sok látványosság és az egész nap folyó kiegészítő programok.

A belépőjegy felnőtteknek 1 000 Ft, gyerekeknek (12 év alatt) 500 Ft. Három éves kor alatt a belépés díjtalan. A belépőjegy hátoldalát kitöltve a látogatók a kiállítás legszebb három járművére szavazhatnak majd a következő kategóriákban: legszebb motorkerékpár, legszebb autó, legszebb tuningautó. A szavazatokat a színpadon elhelyezett üveggömbbe kell helyezni, amelyek sorsoláson fognak részt venni. A nyereménysorsolás mindkét napon 17 órakor fog kezdődni, ahol sok reklám ajándék mellett 10 db DVD-lejátszót sorsolnak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!